Virš Vilniaus skris JAV naikintuvai ir kuro papildymo orlaivis | KaunoDiena.lt

VIRŠ VILNIAUS SKRIS JAV NAIKINTUVAI IR KURO PAPILDYMO ORLAIVIS

  • 5

Ketvirtadienio pavakarę virš Vilniaus praskris du JAV naikintuvai F-35 ir strateginis kuro papildymo ore orlaivis „KC-135 Stratotanker“.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, jie atliks žemo artėjimo skrydžius virš Vilniaus, Rygos ir Talino. Šių praskridimų tikslas – pademonstruoti tvirtus JAV įsipareigojimus NATO sąjungininkėms.

„Šią vasarą minime 100-ąsias Jungtinių Amerikos Valstijų ir Estijos, Latvijos ir Lietuvos diplomatinių santykių metines. Šiandien glaudžiai bendradarbiaujame su Baltijos šalių sąjungininkais ir tikimės, kad ateityje mūsų bendradarbiavimas tik tvirtės“, – pranešime cituojamas JAV karinių oro pajėgų Europoje vadas generolas Jeffas Harrigianas (Džefas Heridženas).

Virš Vilniaus praskrisiantys JAV karinių oro pajėgų naikintuvai „F-35 Lightning II“ ir strateginis kuro papildymo ore bei transportavimo orlaivis „KC-135 Stratotanker“ yra dislokuoti ir užduotis vykdo iš Spangdahlemo karinės oro bazės Vokietijoje.

Planuojama, kad JAV orlaiviai virš Lietuvos sostinės praskris apie 16.15-17.45 val. ir turėtų būti matomi nuo Trijų Kryžių kalno ar Katedros aikštėje.

JAV orlaivių praskridimai gali būti atšaukti dėl oro sąlygų ar kitų orlaiviams nenumatytų skubių užduočių.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

@@@

Rado kuo girtis,praskrido zuvedra ir stoga aptiko.Dar mazai teršia gamta.Pinigus neturi kur kist.Tai ukrainai i ruda lenda,tai jav.Daugiau rupinkites savo salies gerbūvio seimui,nes tikrai niekuo lietuva nesiskiria nuo Afrikos.Tikras atstovus uraganas,zmones duonos prašo,siaubas,na tikrai tokios geros nebuvo Tarybų Sajungoje.Uztat susiktoj europos sąjungoje yra.Visa laika vis kazkas atsitinka,vis blogiau ir blogiau gyvenam,gerai kad yra atpirkimo ozys Rusija,nors yra ka kaltint sudinam Lietuvos seimui ir jam pritariantis bukagalviams.Tokia kaip Ukraina naikint su visa chahlovnia.

Rimaas33

Šiandien, 16:45 val, stovint Šilo ir Antakalnio gatvių sankryžoje, praskrido pilkos spalvos karinis transportinis lėktuvas lydimas dviejų naikintuvų. nei ant vieno orlaivio neįžiūrėjau šalies simbolių. Manęs tai neišgąsdino, nes man patinka karinė technika, nors tai sukėlė didelį susirūpinimą. Nesu karo ekspertas, tačiau skrydžio aukštis buvo nesaugus arba aukštis matomai buvo specialiai toks kad įbauginti Vilniaus gyventojus, parodyti savo "galią". LR valdžia šiuo skrydžiu nežinia ką norėjo parodyti... Parodyti ko mes turime bijoti? Ar parodyti kad turime du ir tai ne savo naikintuvus? Ar parodyti kad tai yra normalu? O gal taip mums norima pasakyti, kad mes nieko neturime. Man naikintuvai patiko, Bet pats faktas, vidury baltos dienos...manau ne vienam Vilniaus gyventojui sukėlė nerimą ir pasipiktinimą.

Atsargus

Dar nukris, geriau tegu virs lauku skraido
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS