VPT: atliekų rūšiavimo gamyklos konkursas turi būti stabdomas | KaunoDiena.lt

VPT: ATLIEKŲ RŪŠIAVIMO GAMYKLOS KONKURSAS TURI BŪTI STABDOMAS

  • 0

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) ketvirtadienį nurodė sustabdyti Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro (VAATC) atliekų rūšiavimo gamyklos konkursą, BNS pranešė VPT direktorius Žydrūnas Plytnikas.

„Konkursas sustabdytas, raštu įpareigojom VAATC. (...) Tai yra padaryta, kad nepridarytų papildomų klaidų bendrovė, kol mes tiriame konkursą, pasirašydama sutartis. Papildomas saugiklis, nes jei dabar sudarytų sutartį, mums reikėtų į teismą kreiptis ir reikalauti nutraukti ją“, - BNS sakė Ž.Plytnikas.

Pasak jo, šiuo metu VPT yra paprašiusi VAATC konkurso dokumentų. Tarnybai pretenzijas dėl konkurso pateikė konkurso dalyvės „Manfula“ ir „Prime Capital“.

VAATC konkurso komisijos pirmininkas Egidijus Anulis BNS sakė, kad liepos 8 dieną „Energesman“ buvo paskelbta konkurso laimėtoja.

"Šiandien bendrovė informuota, kad laikoma laimėtoja, tačiau sutarties su ja, atsižvelgiant į aplinkybes, dar neplanuota sudaryti“, - BNS sakė E.Aniulis. Pasak jo, koks bus konkurso likimas, priklausys nuo VPT galutinio sprendimo.

„Terminas gamyklos statybų yra iki 2015 metų spalio 1 dienos. Jei VPT neras pažeidimų, tada mes dar turėtume įtilpti į laiką. (...) Sunku prognozuoti, kaip klostysis, jei ras pažeidimų - viskas priklausys nuo to, kokie bus pažeidimai“, - teigė VAATC atstovas.

Ketvirtadienį bendrovė „Energesman“ pranešė, kad ji laimėjo atliekų perdirbimo gamyklos konkursą.

„Energesman“ teigia, kad yra įkurta specialiai atliekų fabriko projektui ir vienija Lietuvos bendroves „Hidrostatyba“ bei „Archiplana“ ir Italijos įmones - statybos bendrovę „Versina“, įrangos gamintoją ir montuotoją „Atzwanger“ bei atliekų operatorę „Ladurner“.

Dėl šimtamilijoninės vertės užsakymo konkuravo su koncernu "Icor" susijusi įmonė "Prime Capital", Ispanijos įmonė "Hera Tratesa", bendrovės "Požeminiai darbai", "Energesman", "Groslita", "Manfula" ir "LitCon".

Skelbta, kad atliekų rūšiavimo gamykla šalia Gariūnų turgavietės turėtų būti pastatyta iki 2015 metų spalio, ji turėtų perdirbti iki 250 tūkst. tonų atliekų. Statybos darbų kaina siekia 119 mln. litų, o eksploatavimo paslaugų kaina per 20 metų - 545,5 mln. litų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS