VSAT apie Vilniaus geležinkelio stotyje neteisėtai išlipusius baltarusius: tai įvyko dėl traukinio personalo klaidos | KaunoDiena.lt

VSAT APIE VILNIAUS GELEŽINKELIO STOTYJE NETEISĖTAI IŠLIPUSIUS BALTARUSIUS: TAI ĮVYKO DĖL TRAUKINIO PERSONALO KLAIDOS

Incidentas, kai iš tranzitinio traukinio Kaliningradas–Sankt Peterburgas Vilniaus geležinkelio stotyje neteisėtai išlipo du baltarusiai,  įvyko dėl traukinio personalo klaidos, teigia Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis.

„Kad tie baltarusiai išlipo, tai yra traukinio personalo klaida. Palydovės atidarė duris, tie baltarusiai nebėgo, nesipriešino ir t.t., jie iškart buvo pastebėti ir sugrąžinti į tą traukinį. Tad jeigu tos durys būtų neatsidariusios, ko ir neturėtų būti, tai ir incidento nebūtų buvę“, – Eltai teigė G. Mišutis.

Jis atkreipia dėmesį, kad Vilniuje trumpam išlipusiems baltarusiams jokios nuobaudos nebus taikomos, nes jie turėjo Šengeno vizas.

„Kažkokių nuobaudų net ir taikyti nelabai galima. Nes jeigu tas Rusijos pilietis, kuris turi tą supaprastinto tranzito dokumentą, tada būtų kita situacija. Čia buvo du baltarusiai, kurie turėjo Šengeno vizas, jie Lietuvoje buvo teisėtai“, – informavo VSAT atstovas.

Pasak G. Mišučio, Vilniaus stotyje iš traukinio išlipusius baltarusius atgal sugražino Saugos tarnyba.

ELTA primena, kad trečiadienio vakarą Vilniaus geležinkelio stotyje iš tranzitinio traukinio Kaliningradas–Sankt Peterburgas išlipo du baltarusiai.

Kaip pranešė Policijos departamentas, incidentas sostinės Geležinkelio gatvėje įvyko apie 22.20 val.

Pirminiais duomenimis, atidarę vagono duris, iš traukinio išlipo 1980 ir 1972 metais gimę Baltarusijos piliečiai, kuriuos nedelsiant sulaikė geležinkelio stoties saugos tarnybos apsaugos darbuotojai.

Nustatyta, kad abu jie turi galiojančias Šengeno valstybių vizas ir tuo pačiu traukiniu išvyko į Baltarusiją.

VSAT vadovas: sunku patikėti, kad iš traukinio Vilniuje išlipę baltarusiai norėjo tik pasigrožėti sostine

I. Gelūno / BNS nuotr. 

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadovas Rustamas Liubajevas netiki, kad trečiadienį vakare Vilniaus geležinkelio stotyje iš tranzitinio traukinio Kaliningradas–Sankt Peterburgas išlipę du baltarusiai norėjo pasigrožėti Vilniumi. Tokią išlipimo sostinėje versiją pareigūnams pateikė užsieniečiai. R. Liubajevas pažymi, kad pastaraisiais metais daugiau tokių įvykių nebuvo fiksuota.

„Bent jau jų pačių žodžiais, vykdami tranzitu norėjo pasigrožėti Vilniumi ir dėl to nutarė išlipti Vilniuje“, – LRT radijui penktadienį kalbėjo R. Liubajevas.

„Iš tikrųjų sunkiai galima patikėti tokia versija. Reikia paminėti, kad šie piliečiai vyko tranzitu iš Kaliningrado į Sankt-Peterburgą, tai matyt tiesiog norėjo išlipti ir būti Lietuvoje“, – pridūrė VSAT vadovas.

Jis pabrėžė, kad šiuo metu trečiųjų šalių piliečiai, kurie turi teisę atvykti į Lietuvą, gali iš traukinio išlipti tik Kenoje arba Kybartuose. Atvejų, kai tokie asmenys iš traukinio išlipa neleistinose vietose, nėra daug, pridūrė R. Liubajevas.

„Nefiksuojame mes daugiau tokių atvejų. Jeigu vertinsime praeitus metus, užpraeitus metus, tokių atvejų tikrai nebuvo, mes nefiksavome“, – teigė VSAT vadovas.

Bent jau jų pačių žodžiais, vykdami tranzitu norėjo pasigrožėti Vilniumi ir dėl to nutarė išlipti Vilniuje.

Jis pažymėjo, kad praėjusiais metais buvo fiksuota 100 pažeidimų, kurie susiję su leidimais keliauti per Lietuvos teritoriją sausumos keliais.

„Tai žmonės, turėdami supaprastintą kelionės dokumentą Kaliningrado tranzito tiesiog buvo Lietuvoj daugiau negu leistina. Bet jeigu kalbėti apie traukinį – tikrai nefiksavome tokių atvejų“, – sakė R. Liubajevas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Rici

100% už kyšį durys buvo atidarytos.Tokiom palydovėm ne vieta šitam traukinį.

Gana

Laikas uzdrausti bent koki eisma kacapams ir baltarusiams trp okupuoto rusu Karaliaucius iki Belarusijos!

MAN LABAI RŪPI

ar Gabris apie tai žino? Svetlanai taip pat neįdomu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS