VŠT teisiasi su buvusiais vadovais dėl milijoninės žalos įmonei | KaunoDiena.lt

VŠT TEISIASI SU BUVUSIAIS VADOVAIS DĖL MILIJONINĖS ŽALOS ĮMONEI

  • 1

Vilniaus savivaldybės valdoma įmonė Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) kreipėsi į teismą dėl buvusio jos vadovo Arūno Keserausko bei trijų valdybos narių įmonei padarytos 3,7 mln. eurų žalos atlyginimo.

"Ieškinyje nurodytų atsakovų veikla privalėjo būti orientuota į bendrovės lėšų kaupimą, rengiantis šilumos ūkio perėmimui iš nuomos. Deja, tuometinio vadovo ir valdybos priimti sprendimai rodo, kad atsakingo požiūrio, orientuoto į ūkio susigrąžinimą, nebuvo. Įmonės lėšomis buvo disponuojama neatsakingai, todėl šiandien bendrovė yra priversta skaičiuoti nuostolius ir išsiieškoti juos iš tai padariusių asmenų", - pranešime spaudai sakė VŠT vadovas Mantas Burokas.

Anot jo, Vilniaus apygardos teismui pateiktame ieškinyje minima, kad žalpos, be A.Keserausko, įmonei padarė buvę valdybos nariai Jonas Urbanavičius, Virginijus Dastikas ir Kęstutis Karosas.

Pasak pranešimo, daugiau nei 2,3 mln. eurų nuostolį bendrovė patyrė, vadovaujant A.Keserauskui ir VŠT finansuojant žlugusią ir bankrutuojančią oro bendrovę "Air Lituanica". Dar 800 tūkst. eurų žalos patirtaė, pasirašius nuostolingą sutartį su koncerno "Icor" ir Vilniaus savivaldybės valdoma įmonė "Reenergy", o 400 tūkst. eurų - dėl A.Keserausko užsakytų nereikalingų paslaugų bei paramos dalijimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kas per žodžiai ?

iš straipsnio "žalpos", "patirtaė" Toks trumpas straipsnis ir tiek klaidų. Gėda !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS