VTEK: komandiruotės JAV metu aplankę kurortą A. Bužinskas, L. Koriznienė pažeidė įstatymą | KaunoDiena.lt

VTEK: KOMANDIRUOTĖS JAV METU APLANKĘ KURORTĄ A. BUŽINSKAS, L. KORIZNIENĖ PAŽEIDĖ ĮSTATYMĄ

  • 5

Komandiruotės JAV metu apsilankę kurortiniame Ki Vesto miestelyje buvusi Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorė Lina Koriznienė ir buvęs jos pavaduotojas Adomas Bužinskas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymą, trečiadienį konstatavo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

VTEK nagrinėjo situaciją, kai L. Koriznienė ir A. Bužinskas 2022 metų rugsėjį vyko į komandiruotę Majamyje dalyvauti tarptautinėje išmaniojo miesto parodoje. Komisija konstatavo, kad vieną iš dienų užuot dalyvavę šios konferencijos renginiuose ir išvykę į su tarnybinės komandiruotės tikslais nesusijusį Ki Vesto miestą Vilniaus valdininkai pažeidė prievolę sąžiningai ir tinkamai atlikti tarnybines pareigas.

Taip pat, VTEK teigimu, A. Bužinskas, grįžęs ir pateikęs Vilniaus miesto savivaldybės administracijai apmokėti kelionės į Ki Vesto miestą kuro bei automobilio stovėjimo išlaidas, pažeidė prievolę nesinaudoti savivaldybių valdomu turtu ne tarnybinei veiklai bei prievolę nesinaudoti tarnybinėmis pareigomis asmeninei naudai gauti.

„Siekiant užtikrinti skaidrumą bei didinti pasitikėjimą valstybe, nedera naudotis komandiruotėmis asmeniniams poreikiais tenkinti, pavyzdžiui, užsiimti pažintiniu ar poilsiniu turizmu, pramogomis, kelionėmis ir panašiai. Toks elgesys pasinaudojant tarnybinėmis pareigomis mažina gyventojų pasitikėjimą valstybės ir savivaldybių institucijomis“, – sako VTEK pirmininkas Gediminas Sakalauskas.

L. Koriznienė ir A. Bužinskas praėjusių metų rugsėjį buvo komandiruoti į JAV, Majamyje, vykusią tarptautinę išmaniojo miesto parodą „Smart city Expo“, tačiau naujienų portalas „Delfi“ išsiaiškino, kad tuo pačiu metu jie išsinuomojo kabrioletą „Ford Mustang“ ir už savivaldybės lėšas nuvyko kurortinį miestelį Ki Vestą.

Vilniaus miesto savivaldybės duomenimis, visos komandiruotės į JAV išlaidos siekė 10,9 tūkst. eurų.

A. Bužinskas išvyką į Ki Vestą bei savivaldybei apmokėti pateiktas išlaidas pavadino klaida. Jis ir L. Koriznienė, pasak savivaldybės atstovų, grąžino iš viso 243 eurus, susijusius su išvyka į minėtą kurortą.

A. Bužinskas dabar eina Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus, L. Koriznienė – Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Organizacijos vystymo grupės vadovės pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

konstatuota

Pažeidė įstatymą. Kokia už tai bauda? Jokios? Tai mudu toliau sau trali vali, o kas jums darbo!

Anonimas

kiek tūkstančių baudos gaus ?

JONAS

Kodel nerašo kokiai partijai jie priklauso
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS