VTEK nusprendė tirti Vilniaus mero R. Šimašiaus elgesį | KaunoDiena.lt

VTEK NUSPRENDĖ TIRTI VILNIAUS MERO R. ŠIMAŠIAUS ELGESĮ

  • 7

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl Vilniaus miesto savivaldybės mero Remigijaus Šimašiaus elgesio.

Bus aiškinamasi, ar jis nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo draudimo naudotis pareigomis asmeninei naudai gauti.

Pasak VTEK pranešimo, bus tiriamos aplinkybės, kai meras pernai lapkritį galbūt nurodė savivaldybės darbuotojams jo vardu parengti skundą administraciniam teismui dėl jo atžvilgiu pernai spalį priimto savivaldybės tarybos Etikos komisijos sprendimo, kuriuo R. Šimašiui konstatuotas Valstybės politikų elgesio kodekso nuostatų pažeidimas.

Tyrimą VTEK pradėjo įvertinusi savivaldybės tarybos Etikos komisijos pateiktą informaciją.

Tyrimo pradėjimas savaime nereiškia pažeidimo nustatymo. Tyrimui atlikti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymas numato trijų mėnesių terminą.

VTEK taip pat informuoja, kad, atsižvelgdama į šalyje paskelbtą karantiną dėl COVID-19 plitimo prevencijos, laikinai atidėjo sprendimų priėmimą, kai į posėdį kviečiamas tiriamasis asmuo, ir dalies atliekamų tyrimų terminus pratęsė. Gautus pranešimus ir prašymus karantino laikotarpiu VTEK nariai nagrinės įprasta tvarka.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Šiukšlės

VTEKo tyrimai yra visiškai beverčiai. Ant jų nusispjovęs yra ir Poderskis, ir Veryga, ir Šimašius ir daug kitų. Jų nutarimai verti šiukšlių dėžės. Galima išformuoti, mažiau biudžeto lėšų bus švaistoma.

Pasiūlymas Šimašiui

paversti Vilniečių kortelę mokėjimų nedidelėmis sumomis kortele. Kad senukai, kam kaimynai padės apsipirkti, galėtų jiems paduoti tą kortelę su nedidele suma, kad kaimynai ta kortele atsiskaitytų parduotuvėje

Stebina tai,

kad: a) VTEK reikia tiek laiko pasiryžti tirti jo elgesį; b) VTEK rado būtent tokį laiką tiems klausimams svarstyti; c) šis žmogus pagaliau surado, kuo gali meras užsiimti, todėl džiaugiuosi - gal nustos iš dyko buvimo sostinės statuso miestui savo nesuvokiamais poelgiais kenkti, gėdą daryti, Tautos istoriją neigti, menkinti. Gal korona ir jam, ir mums į naudą išeis... Sako, jog prasmingas darbas ne vieną chuliganiškai besielgiantį paauglį perauklėja. Tikėkimės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS