VTEK: Vilniaus mero pavaduotojas įstatymo nepažeidė | KaunoDiena.lt

VTEK: VILNIAUS MERO PAVADUOTOJAS ĮSTATYMO NEPAŽEIDĖ

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) konstatavo, kad Vilniaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas Linas Kvedaravičius, 2018 metų gegužės mėn. vykęs stebėti krepšinio rungtynes Belgrade, Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų nepažeidė.

Tyrimo metu nustatyta, kad L. Kvedaravičius už jam suteiktą paslaugą - viešbučio ir lėktuvo bilietų išankstinį užsakymą, o vėliau ir apmokėjimą - susimokėjo pats. Komisijai buvo pateikti dokumentai, patvirtinantys, kad sąskaita-faktūra L. Kvedaravičiui buvo išrašyta 2018 m. gegužės 11 d., tą pačią dieną ji buvo ir apmokėta.

Kelionė į Belgradą įvyko 2018 m. gegužės 18 d., taigi L. Kvedaravičius pats susimokėjo už bilietus ir viešbutį iki kelionės pradžios. Be to, tyrimo metu nenustatyta, kad sporto klubas turėjo tikslą bilietus ir viešbučio paslaugas suteikti L. Kvedaraičiui neatlygintinai.

Tyrimas atliktas gauto pranešimo pagrindu. Esą, pernai pavasarį, savo atostogų metu, L. Kvedaravičius keliavo į Belgradą stebėti Vilniaus „Lietuvos ryto“ jaunimo krepšinio komandos rungtynių, o šios kelionės išlaidas apmokėjo sporto klubas. Tyrimo metu, pranešime nurodyti duomenys nepasitvirtino.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS