A. Zuokas: ekologiniai mokesčiai už automobilius turėtų būti naudojami pagal paskirtį | KaunoDiena.lt

A. ZUOKAS: EKOLOGINIAI MOKESČIAI UŽ AUTOMOBILIUS TURĖTŲ BŪTI NAUDOJAMI PAGAL PASKIRTĮ

Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, reaguodamas į Vyriausybės planus apmokestinti automobilius, siūlo, kad surinktos lėšos būtų skiriamos savivaldybių gyventojų susisiekimui gerinti: automobilių stovėjimo aikštelių įrengimui prie daugiabučių namų, kiemų remontui, ekologiškam transportui plėtoti, visuomeniniam transportui.

Vilniaus mero nuomone automobiliai turėtų būti apmokestinami pagal CO2 emisijos kriterijus.

„Tai ekologiniai mokesčiai ir pajamos turėtų atitekti susisiekimo infrastruktūrai gerinti, o ne taip, kaip dabar Vyriausybė planuoja tai panaudoti savo reikmėms“, - sakė A.Zuokas.

A.Zuoko nuomone, mokestis galėtų būti mokamas kartu su technine apžiūra, būtų gerai, jei savivaldybių taryboms būtų suteikta teisė nustatyti automobilių metinių mokesčių tarifus ir išimtis (pavyzdžiui, neįgaliems asmenims, daugiavaikėms šeimoms ir pan.).

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

v

Jauciasi zuoko sunki vaikyste

pikta

Ekspertas mat atsirado, žinovas apie finansus, kuris kažkaip tyli, kad net žmonėms pinigų nemokėdamas, miestą į 1,5 mlrd. skolą nugramzdint sugebėjo.

Joo

Zuokai, nepraleidinėk pamokų, čia mokestis bus imamas pensijoms kompensuoti. Nesvaik čia pabudęs :) Aišku pasvajot galima ir suaugusiems, ne tik vaikystėj.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS