Žydų kultūrai skirtas muziejus duris Vilniuje atvers tik kitų metų rudenį | KaunoDiena.lt

ŽYDŲ KULTŪRAI SKIRTAS MUZIEJUS DURIS VILNIUJE ATVERS TIK KITŲ METŲ RUDENĮ

Šių metų spalį Vilniuje planuotas atidaryti Lietuvos žydų kultūros ir tapatybės muziejus duris lankytojams atvers tik kitąmet rudenį, BNS pranešė Kultūros ministerija.

Atsiųstame jos komentare teigiama, kad dėl bendros situacijos statybų sektoriuje muziejaus buvusioje hebrajų gimnazijoje Tarbut Pylimo gatvėje įrengimo darbai vyksta lėčiau.

„Tiesiog užtruko derinimo procesai tarp rangovo, užsakovo ir CPVA (Centrinės projektų valdymo agentūros – BNS), bet, kaip ir minėjome, projektas vyksta toliau ir tikimės, kad kitų metų rudenį naujas muziejus jau pakvies lankytojus“, – rašoma ministerijos atsakyme.

Pasak ministerijos, rangos darbai jau atlikti administraciniame pastate, dabar ruošiamasi juos tęsti ekspozicinėse erdvėse.

ES lėšomis finansuojamą Tarbut pastato aktualizavimą įgyvendina Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejus.

Anot Kultūros ministerijos, planuojamo įkurti Lietuvos žydų kultūros ir tapatybės muziejaus tikslas – patraukliai ir šiuolaikiškai atskleisti savitus Lietuvos žydų kultūros ir meno fenomenus, žydų kilmės išeivių iš Lietuvos miestų ir miestelių indėlį į pasaulio kultūros ir mokslo pažangą, charakteringus Lietuvos žydų istorijos bruožus.

Ministerija birželį skelbė, kad per ketverius metus Vilniuje planuoja atidaryti du muziejus, susijusius su žydų paveldu Lietuvoje ir Holokaustu.

Iki 2025 metų siekiama įkurti ir Holokausto Lietuvoje ir Vilniaus geto memorialinį muziejų.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Apie padugnes žydpalaikius

Miesteliuose jie žudydavo vaikus iki 3 metukų amžiaus. Jie prievartauja vaikus mažamečius, jei jie kito tikėjimo. Jiems tai leidžiama pagal jų įsitikinimus. Jie lytiškai santykiauja tėvas su dukra, motina su sūnumi, artimiausi giminės tarpusavy kergimui. Jie smirda. Jų itin žema kultūra, padugnės jie. Lietuvoje jie nuolat randa iš ko pasipelnyti, prisigalvoja aferų. Jei žmonės ir toliau jiems leisti diktuoti sąlygas, užlips ant galvos kaip kad palestinuečius jie niokoja. Žydpalaikių vyrų nenori nė viena nirmali moteris, nes jie iš tiesų nenormalūs. Su žydpalaikiais kergimui sutinka tik girtos rusakalbių ar narkomanės ukrainietės. Jie yra tiek išsigimę, kad vaikai jų ištisai idiotai, fiziškai neišsivystę. Žmonijos istorija yra ištisinis jų varymas ir naikinimas. Jie yra žmonijos piktžaizdė, parazitai, dvokuančios padugnės.

jo

Zydai taip ir laksto ,kur tik galima,ko jie bega is rusijos,ju niekas nemyli,visur jie tik geras vietas uztupia ir naudojas zmoniu naivumu,rusai ir tie jau gena is rusijos uzdaro ju buveine,tai jau jie laksto kur tik imanoma isnaudoti,kada zydai sumokes uz isdavyste kai uzpuole rusai,zydai su malonumu juos prieme ir pasidalyjo geras kedes,kas sarasus sudare tremimams.rusai su zydais,kiek zydu dalyvavo zudynese padedant rusams,kodel pavardziu zydu bijoma paviesinti,kiek gali zydai mulkinti,idomu kada gi paviesins zydu pavardes ,ar mes patys parodysim tas pavardes ,jie visi yra zinomi,tik laiko klausimas,kodel izraelis nefinansuoja savo muzieju,ogi yra durniu kurie sumokes ir dar ranka pabucious,slykstu kai savivertes nebeturim,geda pries protevius,pries auksciausia kai nebera savivertes,

Jokio finansavimo

Jie skolingi Lietuvai. Ir labai daug. Savo "kultūrą " tegu vežasi ten kur duota žemės, į Izraelį. Pabodo tas jų landžiojimas ir šniukštinėjimas, ar yra dar ką iš Lietuvos išplėšti, išvogti, pasisavinti. Žemiausia kokia tik gali būti ta jų neva kultūra. Kilmė jų iš mūsų žemėse slankiojusių naktinių šūdvežių. O visa kita ką jie pristato kaip savo neva kultūrą- idiotų kliedesiai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS