Žydų kultūros dienos: vilniečiams pristatoma autentiška žydų virtuvė | KaunoDiena.lt

ŽYDŲ KULTŪROS DIENOS: VILNIEČIAMS PRISTATOMA AUTENTIŠKA ŽYDŲ VIRTUVĖ

  • 21

Pirmąjį rugsėjo sekmadienį Vilniuje tradiciškai vyksta Europos žydų kultūros renginiai – sostinėje rengiamos ekskursijos, skaitomos paskaitos, vilniečiams pristatoma autentiška žydų virtuvė.

Senajame žydų kvartale Vilniaus senamiestyje skambės žydiškos melodijos, kvartalo kavinės ir restoranai prie šventės minėjimo prisijungs autentiškos žydiškos virtuvės patiekalais.

„Žydiška virtuvė yra neatsiejama nuo žydų kultūros, žydų tradicijų ir žydiško paveldo. Žydų virtuvė yra būtina bet kokios žydiškos šventės dalis”, – BNS sakė renginio kuratorė Dovilė Rūkaitė iš Lietuvos žydų bendruomenės.

Programoje numatytos keturios ekskursijos po istorines Vilniaus žydų vietas, organizuojamos paskaitos apie šabo tradiciją, pasirodys žydų dainų ir šokių kolektyvas „Fajerlach“.

Organizatorių teigimu, šių metų renginys išsiskirs ir prie renginio prisijungusiais žydų kilmės didžėjais RifRaf, Gimel, Akvilina, Mariumi Šmitu.

Žydų kultūros dienos sekmadienį švenčiamos daugelyje Europos šalių.

Žydų kultūros dienos renginius organizuoja Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė kartu su Stiklo kvartalo bendruomene, renginį remia Kultūros paveldo departamentas.

Prieš Antrąjį pasaulinį karą Vilniuje gyveno apie 60 tūkst. žydų, jie sudarė trečdalį miesto gyventojų. Dauguma žydų buvo nužudyti per Holokaustą nacistinės Vokietijos okupacijos metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Tomas

Baisu kiek dauk antisemitu komentuoja kažkokia nesamone! Lietuvei per 2 pašaulini karą buvo policajei kurious isdavinedavo savo kaimynus žydus Nacem! Eilinį karta matom kokie tikri Lietuvos piliečiu yra antisemitai!

kauniete-suvalkiete

Labai gaila ,kad Lietuvos zmones yra uzgauti kurkliauskyi elgesio ir biauriu lietuviams pasisakymusu dabartiniu meriu!! Juk !! visumoje mes neskirstem zmoniu pagal tautybe Lietuvoje,;visi buvom vienodi ir gerbem kits -kita ,,O dabar ??!! Jau ir I zydu muge --kreiva akimi; ….Liudna. O zydu zmones --puikus kulinarai [net vyrai!] ir jei neperdetas kurklianskisku-simasisku asabu smelkimasis I Lietuvos istorine atminti ---viskas butu OKEI[[pasakytu amerikonas!]...Tikekim zmogaus proto galybe ir paskanaukim zydu tautos shedevro !!---farsiruotos lydekos.

Jojojo> Algys

Ne vedarus kuceriava urode Faina dare, o blynus is to pacio produkto.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS