Apeliacinis teismas sugriežtino bausmę E. Baltrušaičiui prekybos žmonėmis byloje | KaunoDiena.lt

APELIACINIS TEISMAS SUGRIEŽTINO BAUSMĘ E. BALTRUŠAIČIUI PREKYBOS ŽMONĖMIS BYLOJE

  • 3

Lietuvos apeliacinis teismas sugriežtino nuosprendį Egidijui Baltrušaičiui prekybos žmonėmis byloje ir skyrė jam subendrintą 10 metų laisvės atėmimo bausmę.

Vilniaus apygardos teismo 2022 metų gegužės 16 dienos nuosprendžiu jam buvo skirta pusdevintų metų laisvės atėmimo bausmė už disponavimą dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, turint tikslą jas platinti, ir nukentėjusiosios išnaudojimą.

Teismas tuomet nustatė, kad žinodamas ir pasinaudodamas nukentėjusiosios priklausomybe nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų, sunkia materialine padėtimi, vyras išnaudojo ją nusikalstamoms veikoms – vagystėms – daryti.

Apeliacinis teismas pirmosios instancijos teismo nuteistajam paskirtą 2 metų laisvės atėmimo bausmę už prekybą žmonėmis įvertino kaip aiškiai per švelnią, todėl ją padidino iki 6 metų, penktadienį pranešė teismas.

Taip pat teisėjų kolegija už disponavimą dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, turint tikslą jas platinti, nuteistajam paskirtą 8 metų laisvės atėmimo bausmę padidino iki 9 metų. E. Baltrušaičiui už padarytus nusikaltimus paskirta galutinė subendrinta 10 metų laisvės atėmimo bausmė.

Pranešime pažymima, kad nuteistasis tiek prieš šių nusikaltimų padarymą, tiek po jų padarymo iš esmės pelnėsi ir pragyveno iš nusikalstamos veikos, nepaisydamas nei jam taikytų sankcijų, nei teismų pasitikėjimo.

Nagrinėtoje byloje nustatyta, kad E. Baltrušaitis, būdamas pats ne kartą nuteistas už įvykdytas vagystes, ėmėsi išnaudoti ir beveik trejus metus išnaudojo vagystėms nuo narkotinių medžiagų priklausančią nukentėjusiąją.

„Tokioje situacijoje, kai asmuo nepadaro reikiamų išvadų ir nenustoja elgtis nusikalstamai, teismo skiriamos sankcijos turi griežtėti ir negali būti formalios, todėl šioje situacijoje tik laisvės atėmimo bausmė, nustatant žymų ir ne formalų jos dydį, gali būti efektyvi priemonė siekiant pakeisti asmens požiūrį į teisę ir jo elgesį ateityje“, – pabrėžė Apeliacinis teismas.

Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis įsiteisėja jo priėmimo dieną, tačiau kasacine tvarka per tris mėnesius gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Gerai pasvarstykite, kas vyksta ir su studentais

Arba profesinių mokyklų moksleiviais, nepilnamečiais, kurie keliauja su mokytojomis lyg ir pagal projektus, lyg ir mokytis trumpam. Žmonėmis prekiaujama įvairiai. Neretai iš darbų užsieniuose grįžtantys trumpų atostogų į Lietuvą turi konkrečią užduotį parsivežti sau pamainą viešnamy ar kur kitur, kur gali būti ir kitoks pavadinimas, kad ir kambarinės ar barmenės darbas ar muzikantės šokėjos bet reiškia tą patį. Tiesiog jei neatsimena kitos aukos, privalo dirbt be išeiginių. O gudresnis prisivilioti ir daugiau nei vieną vargšelę ir tada jau tampa jų vadybininke. Nu, kad ir vadinamos patalpų valymo firmos .

Gabrielius

Ot sugebejimas nukopijuoti straipsni nuo delfi. Fake news…. Zinotumet jus visa teisybe. Geda geda

O transporto

ir statybu imones - laisvai prekiauja vergais is Rytu i Vakarus! O Lietuvos vyriausybe net daro isimti,leisdama tiems vergams atvykti,kai kiu ju saliu pilieciu neileidzia!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS