Aplinkosaugininkai Vilniaus apskrityje fiksavo pažeistus medžius, sunaikintą mišką | KaunoDiena.lt

APLINKOSAUGININKAI VILNIAUS APSKRITYJE FIKSAVO PAŽEISTUS MEDŽIUS, SUNAIKINTĄ MIŠKĄ

  • 6

Aplinkosaugininkai sraigtasparniu žvalgydami miškingas teritorijas Trakų, Šalčininkų ir Vilniaus rajonuose fiksavo dešimt kenkėjų pažeistų medžių židinių ir galimai neteisėtai sunaikinto miško dalis.

Kaip penktadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas, pareigūnai vykdydami akciją „Saugom mišką“ miškus žvalgė bendradarbiaudami su Lietuvos kariuomene.

„Šie skrydžiai svarbūs mūsų pareigūnams, nes tokiu būdu galima pamatyti teritorijas, kurias pasiekti gali būti sudėtinga. Todėl skrydžio metu fiksavome įtariamų pažeidimų koordinates ir tęsime tyrimus dėl šių vietovių“, – cituojamas Vilniaus miškų kontrolės skyriaus viršininkas Benas Bitauskas.

Akcija „Saugom mišką“ truks iki gegužės 15 dienos, jos metu pareigūnai vykdys aktyvią miškų kontrolę, ypatingas dėmesys bus skiriamas saugomų teritorijų miškams. Taip pat bus tikrinama ar vykdant miško kirtimus laikomasi galiojančių terminų.

Pasak departamento, bus vertinama miškų sanitarinė būklė, žiūrima, ar nešiukšlinama, neniokojama miško paklotė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

aplinkosaugininkai koks ilgas žodis

o kiek į ji telpa, tai parsidave šūdo gabalai, kiek tos lietuvėlės yra, žvirblis aptriestu

Aišku ,kad

ir iki mūsų atslinko žemės drebejimas iš Turkijos ...... o gal dar ir Gretute besaugodama aplinka padėjo ..... nesinervuojam , priprasim

Paulauskas

Siandien vykau is Druskininku. Tai miska tiesiog šluoja! Ir veža ne miškovežiais o dengtom furom, kad nesimatytu. Kokios 8 furos miske stovejo. Ir visos i ikea akmeneje varo.. pardave zalia lietuva navickas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS