Atmestas buvusio Aplinkos apsaugos departamento pareigūno skundas dėl nuobaudos | KaunoDiena.lt

ATMESTAS BUVUSIO APLINKOS APSAUGOS DEPARTAMENTO PAREIGŪNO SKUNDAS DĖL NUOBAUDOS

Vilniaus apygardos administracinis teismas ketvirtadienį pranešė atmetęs buvusio Aplinkos apsaugos departamento direktoriaus pavaduotojo Andriaus Kairio skundą dėl jam skirto giežto papeikimo.

Teismo teigimu, pernai lapkričio pabaigoje buvusiam vienam iš aplinkosaugininkų vadovų tarnybinė nuobauda už Valstybės saugumo departamentui (VSD) apklausos metu nuslėptus faktus, parodymų keitimą buvo skirta pagrįstai.

A. Kairys teigė neteisėtų sprendimų, taip pat jokių dovanų, lėšų ar kitokių daiktų iš verslo subjektų nepriėmęs.

Teismo teigimu, A. Kairys pernai birželio ir liepos pabaigoje vykdytų VSD apklausų metu nuslėpė faktus, keitė parodymus, o dalis parodytų buvo paneigti poligrafo tyrimu.

„Taigi pareiškėjas neteisėtas veikas padarė esant tyčiai, siekdamas savanaudiškų tikslų, pažeidė Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnų etikos taisykles, Valstybės tarnybos įstatymo nuostatas, jo elgesys turėjo reikšmingą įtaką institucijos reputacijai, prestižui“, – rašoma teismo pranešime.

Teismo teigimu, A. Kairys pernai birželio ir liepos pabaigoje vykdytų VSD apklausų metu nuslėpė faktus, keitė parodymus, o dalis parodytų buvo paneigti poligrafo tyrimu.

Jame taip pat teigiama, kad teismas kritiškai vertina faktą, kad tarnybinio tyrimo išvadoje nebuvo tiriamos dovanų ėmimo aplinkybės, nes tai yra sunkus tarnybinis pažeidimas.

„Pareiškėjo elgesys, kai jis skaidriai, aiškiai ir nedviprasmiškai nenurodo aplinkybių, susijusių su dovanų ėmimu, taip pat pagal savo pobūdį yra sunkus tarnybinis nusižengimas, nes jis kelia pavojų skaidrumui, teisingam situacijos kvalifikavimui, sudaro kliūtis išsiaiškinti tikrąją situaciją“, – teigė teismas.

Jo teigimu, dovanų ėmimo faktas nebuvo tiksliai ištirtas.

Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas per 30 kalendorinių dienų nuo paskelbimo apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, skundą paduodant per Vilniaus apygardos administracinį teismą.

A. Kairys iki praėjusių metų spalio pabaigos buvo Aplinkos apsaugos departamento direktoriaus pavaduotojas, tačiau dėl ryšių su verslo koncernu „MG Baltic“ jis pernai negavo leidimo dirbti su slapta informacija ir buvo pažemintas pareigose.

Kaip yra skelbęs portalas delfi.lt, A. Kairiui leidimas nesuteiktas VSD pateikus informaciją apie tarnautojo nuslėptus susitikimus ir gautas dovanas iš koncerno „MG Baltic“ ir kitų verslininkų.

VSD duomenimis, A. Kairys mažiausiai 7-10 kartų buvo susitikęs su koncerno atstovu, kai teisme nagrinėta byla dėl „MG Baltic“ priklausančios Šilutės etanolio gamybos įmonės „Biofuture“. Ši įmonė kaltinta užteršusi Šyšos upę.

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika šių metų sausį atleido A. Kairį iš departamento Taršos prevencijos ir cheminių medžiagų kontrolės skyriaus vedėjo pareigų.

Ministras tuo metu teigė, kad A. Kairys prisipažino ėmęs kyšius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS