Automobilių aikštelėje siautėjusiam neblaiviam baltarusiui gresia tūkstantinė bauda | KaunoDiena.lt

AUTOMOBILIŲ AIKŠTELĖJE SIAUTĖJUSIAM NEBLAIVIAM BALTARUSIUI GRESIA TŪKSTANTINĖ BAUDA

  • 0

Neblaiviam vilkiką vairavusiam Baltarusijos piliečiui gali tekti į Lietuvos valstybės biudžetą sumokėti 10 tūkst. eurų – jam gresia 2,5 tūkst. eurų bauda ir transporto priemonės vertę atitinkančios sumos – 7,5 tūkst. eurų – išieškojimas.

Ketvirtadienį prokuratūra pranešė, kad Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė kreipėsi į teismą su pareiškimu dėl proceso užbaigimo baudžiamuoju įsakymu, prašydama Baltarusijos pilietį pripažinti kaltu už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio, kai buvo nustatytas daugiau kaip 1,51 promilių neblaivumas.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, spalio 1-osios vakarą policijos pareigūnai gavo informacijos, kad Šalčininkų rajone esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje krovininio automobilio vairuotojas apgadino stovinčius automobilius.

Į įvykio vietą atvykę pareigūnai vairuotojo iškvėptame ore nustatė 2,13 promilės alkoholio koncentraciją. Baltarusijos pilietis paaiškino, kad atvyko į aikštelę netoli Šalčininkų pasienio kontrolės punkto, nes iki išvykimo iš šalies jam reikėjo laukti 92 valandas. Sėdėdamas vilkiko kabinoje, jis vartojo alkoholį.

Pastebėjęs geresnę vietą aikštelėje, jis nusprendė perstatyti automobilį, tačiau manevruodamas užkliudė ir apgadino du stovinčius automobilius – lengvąjį ir krovininį.

Atsižvelgdama į tai, kad asmuo pripažino savo kaltę, nuoširdžiai gailėjosi tokio savo poelgio, o nusikalstamos veiklos padarymo aplinkybės buvo aiškios, ikiteisminiam tyrimui vadovavusi Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė Vilniaus regiono apylinkės teismo Šalčininkų rūmų prašė užbaigti procesą šioje byloje teismo baudžiamuoju įsakymu.

Prokurorė siūlo neblaiviam vairavusiam Baltarusijos piliečiui skirti galutinę 2,5 tūkst. eurų baudą, išieškoti nusikalstamos veikos padarymo priemonės – krovininio automobilio vertę atitinkančią pinigų sumą – 7 tūkst. 530 eurų bei uždrausti trejus metus vairuoti kelių transporto priemones.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS