Bus teisiama Vilniuje pro daugiabučio langą iškritusio vaiko auklė | KaunoDiena.lt

BUS TEISIAMA VILNIUJE PRO DAUGIABUČIO LANGĄ IŠKRITUSIO VAIKO AUKLĖ

  • 5

Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl neatsargaus gyvybės atėmimo pareikšti aukle dirbusiai moteriai.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas praėjusių metų rugpjūčio mėn., kai iš sostinėje esančio daugiabučio 6-ojo aukšto iškrito vos metukų sulaukęs mažylis. Atvykę medikai konstatavo mažylio mirtį.

Tyrimo duomenimis, prižiūrėdama mažylį ir užmigdžiusi jį vežimėlyje, auklė kambaryje atidarė langą, kurio palangė yra 10 cm aukštyje nuo grindų. Vaikui pabudus, ji kartu su juo išėjo į virtuvę, palikusi atvirą langą. Kol auklė plovė indus, pamaitintas mažylis grįžo į kambarį ir iškrito pro atvirą buto langą.

Kaltinamosios atsakomybę lengvina tai, kad moteris nuoširdžiai gailėjosi to, kas atsitiko, ir pripažino savo kaltę.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas dėl neatsargumo atėmė gyvybę kitam žmogui, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Auksinis kardas

O kur statybininku ir uzsakovo atsakomybe? Uzsakovas dastate dar viena auksta. Jei langai buvo iki zemes, ant langu is isores turejo buti "tureklai". Ju nebuvo nei siame nei kituose aukstuose.

L?

Tai kai su visu BMW iškrito iš parkingo irgi turėjo teisti vairuotoją už neatsargų pedalų supainiojimą ir svetimo turto (aikštelės aptvaro) sunaikinimą dėl neatsargumo.

AS

Kur grotelės už lango .Ne auklė kalta ,o kas projektavo ,statė ir kas priėmė tokį namą eksploatacijai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS