Bus teisiamas trijų žmonių žūtimi pasibaigusią avariją sukėlęs jaunuolis | KaunoDiena.lt

BUS TEISIAMAS TRIJŲ ŽMONIŲ ŽŪTIMI PASIBAIGUSIĄ AVARIJĄ SUKĖLĘS JAUNUOLIS

  • 3

Vilniaus apylinkės prokuratūra penktadienį teismui perdavė bylą, kurioje 24 metų Šalčininkų rajono gyventojas kaltinamas sukėlęs mirtiną avariją – per ją žuvo trys žmonės, dar du asmenys buvo sužaloti.

Kaip nurodoma pranešime, tragiška avarija įvyko pernai spalio 28-osios ryte miško kelyje Šalčininkų rajone.

Automobiliui „Audi A6“, kuriuo važiavo šeši asmenys, atsitrenkus į medį, žuvo trys žmonės – 16-kos ir 23-ejų metų jaunuoliai bei 21 metų mergina.

Avarijos metu buvo sunkiai sutrikdyta dar vieno 1993 metais gimusio keleivio sveikata, nesunkius sužalojimus patyrė tuo pačiu automobiliu važiavusi 2004 metais gimusi mergina, į gydymo įstaigą dėl sužalojimų buvo pristatytas ir 1999 metais gimęs vairuotojas.

Tyrimo duomenimis, jis neturėjo teisės vairuoti transporto priemones, pažeidė Kelių eismo taisyklių reikalavimus, nepasirinko saugaus greičio bei neįvertino važiavimo sąlygų.

Važiuodamas keliu su šlapia žvyro danga, vyras nesuvaldė automobilio, šis nevaldomas kirto priešpriešinio eismo juostą ir atsitrenkė į medį. Vairuotojo kraujyje buvo nustatyta 0,28 promilės alkoholio koncentracija.

Tragišką avariją sukėlęs jaunas vyras anksčiau ne kartą buvo teistas už įvairias nusikalstamas veikas.

Jam gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus regiono apylinkės teismo Šalčininkų rūmams.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tam ei, teisėsauga

Negaus daugiau nei 8 metus. Lietuvoje veikia sovietinė „bausmių apėmimo sistema“, kai vienu metu teisiant už kelis nusikaltimus bausmės ne sumuojamos kaip JAV, bet „bausmės apimamos, griežtesnė bausmė apima švelnesnes ir galutinė subendrinta bausmė prilygsta griežčiausiai iš paskirtų už atskiras nusikalstamas veikas“

ei, teisėsauga, ką darot su žmnėm?

tikiuos ,kad 8 metus gaus už kiekvieną žuvusį plius kokius 3 metus už sunkų sveikatos (prisimenat ,kad Jurbarko atv. sudaužyta kaip obuolys mergina buvo pripažinta kaip lengvai ...) Taigi , recidyvistui priklausytų mažiausiai 27 metai griežto ...

Pro kur oras \\\\\.../////

Už 3-jų nužudymą 8 metai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS