Buvęs FNTT vadovas K. Jucevičius lieka atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės | KaunoDiena.lt

BUVĘS FNTT VADOVAS K. JUCEVIČIUS LIEKA ATLEISTAS NUO BAUDŽIAMOSIOS ATSAKOMYBĖS

Buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovas Kęstutis Jucevičius lieka atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės dėl prekybos poveikiu.

Po Vilniaus apygardos teismo verdikto nuosprendis įsiteisėjo, tačiau dar gali būti skundžiamas Aukščiausiajam Teismui.

Prokuratūros skundas antradienį buvo atmestas kaip nepagrįstas.

Prokuratūra K. Jucevičiui palankų Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimą apskundė lapkričio viduryje.

Vilniaus apygardos teismo teisėjas Audrius Cininas per posėdį sakė, kad prokuroras skunde klaidingai interpretavo Aukščiausiojo Teismo sprendimus, o laidavimo institutas yra daugiau nei kasdieniai didaktiniai pokalbiai.

„Abu karininkai, savo elgesį grindė karininkų garbės taisyklėmis, nėra jokios abejonės, kad laiduotojas darys teigiamą įtaką“, – sakė teisėjas.

Prokurorai apeliaciniu skundu prašė panaikinti žemesnės instancijos teismo nuosprendžio dalį, kuria poveikiu prekiavęs buvęs FNTT direktorius atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės ir perduotas laiduotojo, buvusio Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir buvusio vidaus reikalų viceministro Žimanto Pacevičiaus atsakomybei pusantrų metų laikotarpiui.

Prokuroras apeliaciniame skunde nurodo, kad pirmosios instancijos teismas, atleisdamas K. Jucevičių nuo baudžiamosios atsakomybės ir nutraukdamas jam baudžiamąją bylą, netinkamai pritaikė baudžiamąjį įstatymą, o nuosprendyje padarytos išvados neatitinka faktinių bylos aplinkybių.

Kaltu dėl prekybos poveikiu pripažintam K. Jucevičiui prokuroras siūlo skirti galutinę 4,9 tūkst. eurų baudą.

Bylos duomenimis, buvęs FNTT direktorius, pasinaudodamas savo pažintimis ir kita tikėtina įtaka valstybės tarnautojams, savo naudai reikalavo duoti, susitarė priimti ir priėmė 2 tūkst. eurų kyšį, pažadėjęs paveikti FNTT pareigūnus, kad šie neteisėtai veiktų vykdydami įgaliojimus – pakeistų asmens procesinį statusą FNTT atliekamame ikiteisminiame tyrime.

Buvęs FNTT direktorius STT pareigūnų buvo sulaikytas iš karto po kyšio paėmimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

matai kap gerai yr

kuomet slaptam kaime turi slapta spinta o toj spintoj dhja kompromatu :D)

cha ... buvusi FNTT balerina vel nuslydo

nuo teisesmaukiniu by....o , suleris aferiuga pridyrbes kruvas aferu ir pagautas uz uodegos , puola dievagotis kad jis nekaltas , ir atgailaut .........pats pasirase savo paskyrima y FNTT generolus, pats save apdovanojo , pats pasiskyre antpecius , pats suko aferas ... pats atgailavo ir puole dalintis su teisejais savo prisivogtu gerumu... todel gailestingu ,,teiseju,, buvo atleistas nuo baudziamosios atsakomybes ...nors siaip paprasta mirtingajy --butu nuteise bent penkis kart susaudyt , po to pasodint minimum 25 metams y kalejima su viso vogto turto konfiskacija,

Žilvinas Ručys

kada bus teisiamas teisėjas ? Visi Lietuvos teisėjai yra vagys - iš to seka žudikai . Nesunkiai galima įrodyti kad įstatymas vienas , o įstatymą iškraipo nusikaltėlių gauja teisėjai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS