Buvęs NŽT Vilniaus skyriaus vadovas nuteistas dėl piktnaudžiavimo | KaunoDiena.lt

BUVĘS NŽT VILNIAUS SKYRIAUS VADOVAS NUTEISTAS DĖL PIKTNAUDŽIAVIMO

  • 0

Buvęs Nacionalinės žemės tarnybos Vilniaus skyriaus vadovas Arvydas Juška nuteistas dėl piktnaudžiavimo, kai prisipažino, kad pagal suklastotus dokumentus neteisėtai verslininkams išnuomojo beveik pusantro hektaro valstybinės žemės sklypą Vilniuje, pirmadienį pranešė naujienų portalas delfi.lt.

A. Juška nurodė, kad 2015 metais nusikalto vykdydamas tuometės savo viršininkės Daivos Gineikaitės nurodymą.

Dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi teismas jam skyrė daugiau kaip 11 tūkst. eurų baudą, jam uždrausta būti išrinktam ar paskirtam į tam tikras pareigas viešajame sektoriuje.

Kadangi A. Juška pripažino kaltę, prokuratūra jam pateiktus kaltinimus išskyrė iš kitos baudžiamosios bylos ir perdavė teismui išnagrinėti supaprastinta tvarka, priimant baudžiamąjį įsakymą.

Anot delfi.lt, prokuratūra jau atlieka baigiamuosius veiksmus ikiteisminiame tyrime, kuriame įtarimai yra pareikšti ir verslininkams, siekusiems užvaldyti valstybinę žemę.

Pranešama, kad šioje byloje buvo apklausta ir tuometė Nacionalinės žemės tarnybos vadovė D. Gineikeitė, tačiau duomenų, kad dabar jau iš valstybės tarnybos pasitraukusi moteris galėjo padaryti kokią nors nusikalstamą veiką, nebuvo surinkta, nors dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi nuteistas A. Juška per apklausas ir aiškino, kad viską, dėl ko buvo nuteistas, esą darė D. Gineikaitės nurodymu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS