Cigarečių kontrabandos krovinį lietuviams atgabeno baltarusiai mašinistai | KaunoDiena.lt

CIGAREČIŲ KONTRABANDOS KROVINĮ LIETUVIAMS ATGABENO BALTARUSIAI MAŠINISTAI

  • 2

Pasieniečiai sulaikė du lietuvius, gabenusius kontrabandą, bei du baltarusius šilumvežio mašinistus, įtariama, atgabenusius neteisėtą krovinį.

Kaip antradienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), pirmadienį popiet jų kriminalinės žvalgybos pareigūnai bei Specialiosios paskirties skyriaus pasieniečiai ties Vilniaus rajono Parudaminio kaimu stebėjo įtartiną automobilį „Audi A6“: turėta žinių, kad šia transporto priemonę gali būti gabenamas neteisėtas krovinys.

Automobilį pasieniečiai sulaikė, kai šis įsuko į vieną iš minėto kaimo sodybų. Prie vairo sėdėjo 32 metų vietos gyventojas, o kartu su juo vyko 23-ejų moteris, taip pat Vilniaus rajono gyventoja.

Patikros metu „Audi A6“ rasti krepšiai, kuriuose buvo 2,6 tūkst. pakelių cigarečių „NZ“, „Minsk Superslims“, „Queen Menthol“ ir „Queen Superslims“, pažymėtų baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Tą pačią dieną VSAT pareigūnai Vaidotų geležinkelio stotyje sulaikė ir į areštinę uždarė du krovininio traukinio mašinistus iš Baltarusijos. Turimais duomenimis, 32 ir 34 metų vyrai kontrabandinių cigarečių krovinį išslapstė savo valdomo šilumvežio ertmėse.

Iš Baltarusijos įvažiavę į Lietuvą jie krovinį išmetė sutartoje vietoje, kur, įtariama, rūkalus paėmė ir toliau gabeno sulaikyta Vilniaus rajono gyventojų pora. Vyrą ir moterį pasieniečiai taip pat uždarė į areštinę.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Rūkalai  saugomi Tribonių pasienio užkardoje, automobilis – Purvėnų užkardoje. Baltarusijos piliečių valdytas šilumvežis ir krovininių vagonų sąstatas palikti Vaidotų geležinkelio stotyje, kol jo paimti iš kaimyninės valstybės atvyks mašinistų pamaina.

GALERIJA

  • Cigarečių kontrabandos krovinį lietuviams atgabeno baltarusiai mašinistai
  • Cigarečių kontrabandos krovinį lietuviams atgabeno baltarusiai mašinistai
  • Cigarečių kontrabandos krovinį lietuviams atgabeno baltarusiai mašinistai
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Palaukit, kol kas cia tik cigaretes, bet

tokiais ar kitais budais rusai ,baltarusai ir kiti is rytu gali ivezti ir ginklu, ir sprogmenu ir ... cheminiu dalyku. Nereikia atmesti, kad tuom negali pasinaudoti rusu ar belorusu slaptos tarnybeles. Negi LT "tarnautojams " vis dar reikia tos "pigios " bet pavojingos darbo jegos???

nu

sako gudai nedraugiski atvirksciai turbut batka ipareigojo siems kontaktams kad mafija suartetu to pasekoje ir linke bus priverstas praleisti nafta is vikingu ir taip bus suplakti privatus ir bendri interesai i kruva ......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS