Dėl gaisro Didžiojoje Riešėje kalta saulės elektrinė? | KaunoDiena.lt

DĖL GAISRO DIDŽIOJOJE RIEŠĖJE KALTA SAULĖS ELEKTRINĖ?

  • 5

Gausios ugniagesių pajėgos skubėjo gesinti namo Vilniaus priemiestyje. Garaže liepsnojo automobilis. Nukentėjo gelbėti turto skubėjęs kaimynas – apdegė plaukus. Namą teks kaip reikiant remontuoti. Anot ugniagesių, panašu, kad gaisras kilo įrengiant saulės elektrinę, praneša LNK.

„Degimas vyko garaže. Jame atvira liepsna degė automobilis. Gaisrui gesinti atvyko penkios cisternos“, – sakė pajėgų valdymo skyriaus vyriausiasis specialistas Marius Pavalkis.

Per valandą liepsnos numalšintos, nuniokotas automobilis ir garažas. Anot ugniagesių, aprūko arba sulietos ir kitos patalpos.

„Reikės tvarkyti elektros instaliaciją iš naujo, nes yra pažeistas elektros įvadas. Visas garažas yra išdegęs, nuo sienų nubyrėjęs tinkas“, – kalbėjo M. Pavalkis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Degančiame pastate žmonių nebuvo. Gelbėdamas turtą nukentėjo šalia esančio namo savininkas.

„Namas yra dvibutis, yra du savininkai. Šalia esančio buto savininkas, gelbėdamas savo turtą, apdegė plaukus, buvo palydėtas iki greitosios medicinos pagalbos ekipažo“, – teigė M. Pavalkis.

Pirminiais duomenimis, gaisras kilo įrengiant saulės elektrinę.

„Gaisro likvidavimo metu buvo matoma, kad pastate buvo atliekami saulės elektrinės montavimo darbai. Mūsų atvykę kolegos pastebėjo pirmiausius degimo požymius netoli elektros įvado dalies“, – sakė M. Pavalkis.

Tiksli gaisro priežastis paaiškės po tyrimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

energizer

vietoj 'chaliavines" energijos ,dabar teks savo,fizine energija ikinkyt,kad viska atstatyt...surast kaltininkus kuo greiciau reik

Valdas

Degė EV , o kalba apie SE :) Tai kad kažkas montavo SE yra atsitiktinumas. Jeigu name būtų dirbusi valymo firma tai 100% kaltintu juos :))))

Antanas.

Pagal galiojančias elektrosaugos taisykles gesinti degantį el. įrenginį galima tik gavus raštišką tos įrangos vyr inžinieriaus patvirtinimą, kad jis atjungtas nuo maitinimo. O kaip tu atjungsi Fotovoltinę panelę, kuri pati yra maitinimo šaltinis? Manau individualių el. gamintojų laukia ne menki rūpesčiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS