Dingusio Mykolo tėtis: telefone pareigūnai nerado nieko naudingo, paieškos plėsis į Kauną | KaunoDiena.lt

DINGUSIO MYKOLO TĖTIS: TELEFONE PAREIGŪNAI NERADO NIEKO NAUDINGO, PAIEŠKOS PLĖSIS Į KAUNĄ

Trečiąją savaitę ieškant Vilniuje dingusio 15-mečio Mykolo Davidonio, kol kas jokios reikšmingos informacijos artimiesiems nesuteikė ir pareigūnų atrakintas paauglio telefonas.

Pasak dingusiojo tėčio Mindaugo, sūnaus paieškos antradienį koncentruojamos Neries upe. Valtimi atkarpą iki Vievio tilto plaukia atstovai iš Aplinkos apsaugos departamento. Ketvirtadienį ketinama plaukti nuo Vievio tilto link Kernavės. Paieškoms taip pat pasitelkiami dronai.

„Planuojame kažkada – jei ne šią, tai kitą savaitę nuplaukti ir iki Kauno, jei, aišku, nepaaiškės kitokių aplinkybių. Tam tikros nedidelės atkarpos nuo Jonavos iki Kauno jau apžiūrėtos hidrologų. Buvo atvažiavę kauniečiai, plaukė vandens motociklais link Kernavės nuo Vievio tilto. Atkarpa tarp Vievio tilto ir Kauno – nepalyginami dalykai, apžiūrėta žymiai mažiau. Ten toliau ir koncentruosimės“, – kalbėjo M. Davidonis.

Paauglio tėčio teigimu, sudėtingesnės atkarpos, esančios arčiau Vilniaus, potencialiai bus tikrinamos vandens dronais, sonarais, pagal aplinkybes, galbūt bus įleidžiamos ir kameros. „Atkarpą link Vilniaus bandysime tikrinti detaliau, o link Kauno – stebėti plaukdami. Iš upės viskas tam tikra prasme yra paprasčiau nei einant krantu palei upę daugybę ruožų. Tai užima daugiau laiko“, – detalizavo pašnekovas.

Atkarpą link Vilniaus bandysime tikrinti detaliau, o link Kauno – stebėti plaukdami.

Paklaustas, ar ketinama ir vėl tikrinti miškingas vietoves, apleistus pastatus, jis sakė, kad daugelis jų, esančių arčiausiai dingimo vietos, jau patikrintos anksčiau. Toliau plėsti kol kas nėra prasmės, nes nesulaukiama naujų papildomų žinių apie tikimybę, kad paauglys ten galėtų būti.

M. Davidonis pasakojo, kad prieš kurį laiką pareigūnai atrakino rastą paauglio telefoną, tačiau nieko, kas galėtų būti naudinga, ten nerado. „Nieko naudingo, ko nežinotume, nebuvo“, – atviravo paauglio tėtis.

Jis užsiminė, kad paieškoms reikalingi žmonės, turintys įrangą, galimą naudoti plaukiant upe. Taip pat tie, kurie turi ir moka valdyti dronus skraidinant juos upe. „Eiti pėsčiomis palei upę kol kas gana sudėtinga dėl oro“, – akcentavo jis.

Vilniečio buvo pasigesta šeštadienio, vasario 5-osios, vakarą. Artimieji per socialinius tinklus paprašė visuomenės pagalbos. Paskutinį gyvą kontaktą penkiolikmetis su draugais turėjo šeštadienį, apie 16 val. prie Vingio kino teatro. Maždaug po pusvalandžio vaizdo skambučiu bendravo su draugu.

Turimais duomenimis, šeštadienį 16.10 val. vaikinas išlipo iš 4 troleibuso miesto centre, Kražių stotelėje ir nuėjo upės link, buvo prie Operos ir baleto teatro stotelės. Mačiusių jaunuolį ar žinančių papildomos informacijos prašoma skambinti numeriu +37061216174 arba policijai 112.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

As

Kas Do Ministras Kad Reikia Tiek Ieskoti

tai kad

kauna jis bus jau senai praplaukes,jei neuzkliuvo uz ko nors

gali būti

kodėl į Kauną, o ne į kokį kitą miestą ar šalį? Jis gali būti ir Baltarusijoje, ir Anglijoje, ir Švedijoje . Jeiišėjo su kuprine, tai ruošėsi tolimai kelionei
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS