Du Rusijos piliečiai nuteisti už pavogtos kriptovaliutos išgryninimą Vilniuje | KaunoDiena.lt

DU RUSIJOS PILIEČIAI NUTEISTI UŽ PAVOGTOS KRIPTOVALIUTOS IŠGRYNINIMĄ VILNIUJE

  • 1

Du Rusijos piliečiai nuteisti už iš kito Rusijos piliečio pavogtos kriptovaliutos išgryninimą Vilniuje, penktadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Vilniaus apygardos teismas šiuos Kaliningrado srities gyventojus pripažino kaltais dėl nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo ir kiekvienam skyrė po 24,5 tūkst. eurų baudą.

Įvertinęs tai, kad abu nuteistieji nuo sulaikymo dienos šį vasarį buvo suimti devynis mėnesius iki nuosprendžio, ir kiekvieną jų laisvės atėmimo dieną prilyginus 100 eurų, teismas konstatavo, kad abu užsieniečiai yra įvykdę jiems skirtas bausmes.

Bylos duomenimis, šių metų vasarį asmenys vienoje Vilniuje veikiančioje kriptovaliutų keitykloje iš virtualios piniginės bendrai išgrynino per 29,8 tūkst. eurų – kiekvienas po 14,9 tūkst. eurų.

Žinodami, kad šie pinigai gauti nusikalstamu būdu, kliento anketoje abu melagingai nurodė, kad minėtos lėšos priklauso jiems ir yra teisėtos kilmės.

Tyrimas atliktas gavus kriptovaliutų keityklos darbuotojų informaciją, kad du Rusijos piliečiai išgrynino pinigus, kurie gali būti įgyti nusikalstamu būdu. Nustatyta, kad į virtualią piniginę pervestos lėšos teisėtai priklauso Rusijoje gyvenančiam asmeniui, kuris buvo pagrobtas.

Kriptovaliutos keityklos darbuotojams kilus įtarimų, nuodugnesnis lėšų patikrinimas parodė, kad kriptovaliuta susijusi su Rusijoje padarytu nusikaltimu, gauta informacijos, kad Rusijoje iškelta baudžiamoji byla dėl žmogaus pagrobimo, kriptovaliutos prievartavimo ir pasikėsinimo į žmogaus gyvybę.

Nustatyta, jog kriptovaliuta buvo pagrobta, o ją Lietuvoje išgryninti norėjo už šį nusikaltimą laisvės atėmimo bausmę Rusijoje atliekančio nuteistojo brolis kartu su savo pažįstamu.

Nuteistieji teisme tvirtino nežinoję, kad virtuali valiuta, kurią jie keitė, gauta nusikalstamu būdu. Tačiau teismas konstatavo, jog nuteistųjų versiją paneigė byloje surinkti įrodymai. Teismas nurodė, kad abu nuteistieji suvokė keičiantys nusikalstamu būdu įgytą virtualią valiutą į grynuosius pinigus ir siekė nuslėpti bei įteisinti šį turtą.

Nuteistiesiems išmokėtos grynųjų sumos bus grąžintos kriptovaliutų keityklai, o teisėtai Rusijos piliečiui priklausanti virtuali valiuta prokuroro nutarimu yra užblokuota ir turės būti grąžinta jos savininkui.

Tyrimui vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūra, jį atliko Vilniaus kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrėjai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

skiep

tai maitinom juos 9 menesius o dabar jie laisvi,net baudos nemokejo.Suprasciau,kad butu musu pilieciai,bet kodel rusams tokios nuolaidos,tegul susimoka uz islaikyma,kodel as turiu juos islaikyt?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS