Ekvadoriečio užpuolimo byla pasiekė teismą | KaunoDiena.lt

EKVADORIEČIO UŽPUOLIMO BYLA PASIEKĖ TEISMĄ

Vilniaus policijos pareigūnai baigė tirti bylą dėl ekvadoriečio Fabiano Sanchezo (Fabijano Sančeso) užpuolimo.

Ketvirtadienį byla perduota Vilniaus miesto apylinkės teismui, BNS pranešė Vilniaus apylinkės prokuroras Valdemaras Baranauskas.

Du įtariamieji po 20 parų trukusio suėmimo teismo laukia laisvėje.

18-mečiui įtariamajam skirtas rašytinis pasižadėjimas niekur neišvykti, kitas įtariamasis, 26 metų vilnietis, privalo periodiškai registruotis policijoje. Jis kaltę pripažįsta iš dalies.

18-metis kaltę neigia.

Vilniuje gyvenančio F. Sanchezo teigimu, sostinės Antakalnio rajone, P. Vileišio stotelėje, jis buvo užpultas liepos 19 dieną. Anot jaunuolio, užpuolikai jį mušdami šaukė „Lietuva – lietuviams“. Tokius pat šūkius įtariamieji skandavo teisme.

Vėliau Lukiškių aikštėje Vilniuje vyko protesto akcija siekiant paraginti policiją tirti neapykantos nusikaltimus.

Už kurstymą prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę įtariamiesiems gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 2-ojo skyriaus prokurorai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kaunietis

Laisve vaikam

Kirvis

Tai sito dar nedeportavo? Ka tokie veikia Lietuvoje?

...

Iš Ekvadoro, ar iš kitur, bet Lietuvoje po Putin-jugendų kojomis PRIVALO žemė degt, nėra ko čia rėkt kad 'Lietuva - rusams' (jie juk irgi tiems 'visiems' priklauso); tuo tarpu skanduojantys „Lietuva – lietuviams“ tiesiog cituoja MŪSŲ Konstituciją ir verti apdovanojimo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS