Į laisvę paleidžiamas Aukščiausiojo Teismo teisėjas E. Laužikas | KaunoDiena.lt

Į LAISVĘ PALEIDŽIAMAS AUKŠČIAUSIOJO TEISMO TEISĖJAS E. LAUŽIKAS

Vilniaus apygardos teismas antradienį nusprendė paleisti į laisvę kyšininkavimo byloje įtariamą Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėją Egidijų Laužiką.

„Teismas nusprendė tenkinti E. Laužiko gynėjo prašymą, advokatas prašė paleisti ginamąjį į laisvę“, – BNS sakė teismo atstovė spaudai Lina Nemeikaitė.

E. Laužikui Vilniaus apylinkės teismas praeitą savaitę buvo skyręs suėmimą 10-čiai dienų. Prokuratūra prašė jį suimti mėnesiui.

Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija konstatavo, kad „šešių dienų laisvės atėmimo terminas pakankamas visiems neatidėliotiniems ikiteisminio tyrimo veiksmams atlikti“.

Anot teismo pranešimo, teismo posėdyje „prokurorė nenurodė veiksmų, kuriuos planuojama atlikti tiriant įtariamojo E. Laužiko veiksmus ir kuriems atlikti sutrukdytų įtariamajam taikoma švelnesnė kardomoji priemonė“.

„Teisėjų kolegija konstatuoja, kad tolimesnį E. Laužiko dalyvavimą procese galima užtikrinti ir švelnesnėmis kardomosiomis priemonėmis“, – rašoma teismo pranešime spaudai.

Prokuratūra pranešė, kad teisėjui skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei nurodymas nebendrauti su tam tikrais asmenimis.

Generalinės prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamame ikiteisminiame tyrime įtarimai dėl įvairių korupcinių veikų yra pareikšti iš viso 28 asmenims, tarp jų – aštuoniems teisėjams, penkiems advokatams, Druskininkų merui, jo padėjėjui.

Praėjusią savaitę Vilniaus miesto apylinkės teismas skirtingiems terminams buvo leidęs suimti 19 įtariamųjų.

Anot teisėsaugos, įtariama, kad teisėjams mokėtų kyšių suma galėjo siekti nuo 1 tūkst. iki 100 tūkst. eurų.

Teisėjų korupcijos byla

  • Egidijus Laužikas
Pauliaus Peleckio / Fotobanko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (39)

l i u k s

iš kalėjimo į darbo kėdę tobula teisėsauga viskas super

...

Jo dar savi nesulikvidavo?.. :s

Vergvaldziai juokiasi

Vien cirkai. Ir taip pries kiekvienus rinkimus. Tipo: valdzia gerai dirba, mazina korupcija... O vergai-rinkejai nuolat lipa ant to paties greblio. Megsta vergai institucine prievarta, kuri nukreipta ne pries juos pacius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS