I. Staškevičius teisme: patyriau prievartą, buvau ilgai ir slapta sekamas | KaunoDiena.lt

I. STAŠKEVIČIUS TEISME: PATYRIAU PRIEVARTĄ, BUVAU ILGAI IR SLAPTA SEKAMAS

  • 7

Vieno iš „VP grupės“ akcininkų Ignas Staškevičius sako, kad sutuoktinius Darių Šulskį ir Patricija Šulskienę rinkti neteisėtai informaciją apie jį įkvėpė buvusio „VP grupės“ akcininko Mindaugo Marcinkevičiaus veiksmai.

„Visų pirma tai verslo klausimai ir, aš manau, turėjo reikšmės ir pasitraukiančių iš mūsų grupės akcininkų veiksmai. Yra ir byloje duomenų. Aš manau, kad bent jau šie kaltinamieji yra įkvėpti Mindaugo Marcinkevičiaus veiksmų. Man buvo grasinama, kad bus perduota informacija būtent konkurentams, oponentams. Tai sudėtingi dalykai“, – žurnalistams penktadienį teisme sakė I. Staškevičius.

Penktadienį Vilniaus apygardos teismas turėjo nagrinėti bylą dėl I. Staškevičiaus sekimo ir neteisėtos informacijos apie jį rinkimo, tačiau posėdis neįvyko.

Iki 10 proc. akcijų įvairiose VP grupės įmonėse turinčio M. Marcinkevičiaus konfliktas su pagrindiniu grupės akcininku Nerijumi Numavičiumi tęsiasi jau daugiau kaip dvejus metus. M. Marcinkevičius kitus akcininkus kaltino vengimu mokėtis mokesčius, o VP grupės atstovai savo ruožtu sakė, kad M. Marcinkevičius jam naudingomis sąlygomis siekia agresyviai pasitraukti iš grupės. Verslininkai ir jų kontroliuojamos įmonės santykius aiškinasi skirtinguose teismuose.

Aš patyriau nusikaltimą, patyriau prievartą, ir dabar tenka tai pripažinti, bet tuo metu buvau ilgai ir slapta sekamas. Ne tik aš, bet ir mano šeimos nariai.

Penktadienį I. Staškevičius žurnalistams taip pat sakė, kad dėl sutuoktinių Šulskių veiklos patyrė prievartą, jautė baimę dėl savo šeimos saugumo.

„Aš kreipiausi į teisėsaugą būtent siekdamas civilizuotai ir įstatymų nustatyta tvarka išspręsti savo asmeninius sunkumus kilusius dėl piktavalių veiklos. Aš patyriau nusikaltimą, patyriau prievartą, ir dabar tenka tai pripažinti, bet tuo metu buvau ilgai ir slapta sekamas. Ne tik aš, bet ir mano šeimos nariai. Įvairiose vietose. Filmuojamas, fotografuojamas, įrašinėjami mano pokalbiai. Buvo grasinama paviešinti asmeninę informaciją. Jaučiau grėsmę sau ir savo šeimos saugumui“, – teigė jis.

Verslininkas sakė, kad jam teko dirbti su abiem sutuoktiniais ir tarp jų yra buvę konfliktų.

„Anksčiau jie buvo mūsų grupės įmonių darbuotojai. Vyras buvo vairuotojas ir transporto vadybininkas, o moteris buvo komercijos vadybininkė vaistinių tinkle. Teko dirbti kartu. (...) Taip, buvo tie konfliktai sudėtingi. Jie gal pasakotų kitaip. Aš buvau sulaukęs priekaištų, kad per mažai rūpinuosi jų gerove, kad jie atiduoda daugiau man negu aš jiems. Manęs buvo prašoma paskolinti pinigų, aš atsisakiau“, – tvirtino I. Staškevičius.

Sausio viduryje Vilniaus apygardos teismas pradėjo nagrinėti bylą dėl neteisėto informacijos apie I. Staškevičių rinkimo. Jis yra vienos didžiausių Lietuvoje verslo grupių „VP grupė“ smulkusis akcininkas – jam priklauso maždaug po 2 proc. įvairių grupės įmonių akcijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

avokad

Šantažuotojai turi kietą advokatą, todėl I.Staškevičiui bus sunku

ES parlamentas

Lietuvoje nera vakaru demokratijos dar veikia komunistinio teroro sistema

renatas

spikulentu spikulentas ,tik neverk vagie!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS