Inspektoriai šokiruoti: į pavojingus statybų darbus įkinkyti nepilnamečiai | KaunoDiena.lt

INSPEKTORIAI ŠOKIRUOTI: Į PAVOJINGUS STATYBŲ DARBUS ĮKINKYTI NEPILNAMEČIAI

  • 3

Valstybinė darbo inspekcija (VDI), gavusi anoniminį pranešimą, tikrino statybvietę Vilniuje.

Valstybinė darbo inspekcija informuoja, kad, gavus anoniminį pranešimą apie galimai nelegaliai dirbančius asmenis ir kurį laiką stebėjus pranešime nurodytą objektą Vilniaus mieste, šiandien buvo priimtas sprendimas jį patikrinti. Tikrinimas atliktas glaudžiai bendradarbiaujant su policijos pareigūnais.

Tačiau labiausiai sukrečia tai, kad iš jų 7 buvo nepilnamečiai, vienam iš jų – tik 13 metų.

„Patikrinimo rezultatai tiesiog šokiravo, – sako VDI Vilniaus skyriaus vedėjas Ramūnas Rakauskas. – Objekte galimai nelegaliai dirbantys 9 asmenys atliko pastato griovimo darbus. Tačiau labiausiai sukrečia tai, kad iš jų 7 buvo nepilnamečiai, vienam iš jų – tik 13 metų. Jaunuoliai dirbo be jokių saugos priemonių. Jau nekalbame, kad buvo šiurkščiai pažeistas atitinkamas Vyriausybės nutarimas, kuriuo nurodoma, kad draudžiama skirti asmenis iki aštuoniolikos metų dirbti ar praktiškai mokyti atlikti darbą, kai galimas konstrukcijų griūties pavojus. Atrodo, kad tokio darbo naudotojai ima peržengti visas žmogiškumo ribas.“

Kaip informavo R. Rakauskas, griovimo darbai nutraukti. Nepilnamečius išsivežė policija, darbo inspektoriai aiškinasi, kas yra darbų užsakovas, ar yra parengtas statinio griovimo darbų projektas ir kitą, su šiuo atveju susijusią informaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Arunas

I kaliuze vadovus objekto visai velniai apnaglejo

Tomas

Kauno gatvių tvarkymo darbuose visi dirba be apsauginių priemonių, darbo vietos neaptvertos

tik

idomu kokios tautybes vaukuciai?.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS