Kompiuteriais prekiaujanti įmonė įtariama nesumokėjusi per 222 tūkst. eurų mokesčių | KaunoDiena.lt

KOMPIUTERIAIS PREKIAUJANTI ĮMONĖ ĮTARIAMA NESUMOKĖJUSI PER 222 TŪKST. EURŲ MOKESČIŲ

  • 1

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) pirmadienį pranešė atlikusi kratas kompiuterine ir skaitmenine technika bei jos detalėmis Vilniuje prekiaujančioje įmonėje.

Anot tarnybos, įmonė įtariama per ketverius metus į valstybės biudžetą nesumokėjusi daugiau kaip 222 tūkst. eurų mokesčių.

FNTT teigimu, įmonės savininkas ir vadovas papildomai verčiasi kompiuterinės technikos remonto veikla pagal verslo liudijimą, tačiau manoma, kad jis taip pat neteisėtai pardavinėjo įmonės prekes, nors šiai veiklai leidimo ir neturėjo.

Vykdydami ikiteisminį tyrimą pareigūnai atliko kratas įtariamojo namuose, automobilyje bei įmonės patalpose. Kratų metu paimti įmonės ir jos vadovo veiklos buhalterinės apskaitos dokumentai, kompiuterinė technika, mobiliojo ryšio telefonai ir duomenų laikmenos. Taip pat rasta ir paimta daugiau kaip 32 tūkst. eurų, įtariama, neapskaitytų grynųjų pinigų.

Įmonės vadovas sulaikytas kratų metu, jam pareikšti įtarimai dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo bei vertimosi neteisėta ūkine finansine veikla.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Jei įtariamojo kaltė bus įrodyta teisme, už apgaulingą apskaitos tvarkymą jam gresia iki ketverių metų laisvės atėmimo. Griežčiausia bausmė už vertimąsi neteisėta stambaus masto komercine veikla – taip pat ketveri metai.

GALERIJA

  • Kompiuteriais prekiaujanti įmonė įtariama nesumokėjusi per 222 tūkst. eurų mokesčių
FNTT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

TAIP

TAI IŠ KUR TIEK MILIJONIERIŲ--AIŠKU ,-JIE VISI NEMOKA MOKESČIŲ.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS