Lietuvos pasieniečiai neleido įvažiuoti vagonui, pažymėtam ženklu „Z“ | KaunoDiena.lt

LIETUVOS PASIENIEČIAI NELEIDO ĮVAŽIUOTI VAGONUI, PAŽYMĖTAM ŽENKLU „Z“

  • 25

Kenos geležinkelio pasienio kontrolės punkte nuo krovininio sąstato, vežančio prekes į Rusijos Kaliningrado sritį, buvo atkabintas vagonas su nupieštu rusų kariuomenės naudojamu skiriamuoju ženklu „Z“.

Apie 14 val. iš Baltarusijos atvykus krovininiam traukiniui, pasieniečiai pastebėjo, kad vieno iš vagonų purškiamais pilkos spalvos dažais nupieštas Rusijos kariuomenės naudojamas skiriamasis ženklas „Z“.

Kaip skelbia Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), vadovaujantis perspėjimu dėl galimų viešosios tvarkos pažeidimų ir provokacijų, susijusių su 2022 m. vasarį Rusijos pradėta karine agresija prieš Ukrainą, šis vagonas buvo atkabintas nuo sąstato ir į Lietuvą neįleistas.

Dėl lotyniškos raidės „Z“, kurios rusiška abėcėlė (kirilica) neturi, naudojimo tikslo iki šiol nėra vieningos nuomonės, tačiau pirmiausia ji buvo pastebėta ant rusų tankų, važiuojančių į Ukrainą, šonų. Neginčytina, jog ši raidė Rusijoje suvokiama kaip karo ir tos šalies prezidento invazijos į Ukrainą palaikymo simbolis.

GALERIJA

  • Lietuvos pasieniečiai neleido įvažiuoti vagonui, pažymėtam ženklu „Z“
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (25)

o tai

iš lietuviško raidyno raidę Z jau išbraukė? O kinokompaniją kurios ženklas ugninis Z ant sidabrinio garvežio iš interneto išgaudė?

Anonimas

kodel uzdraude?

Taspats

Smirda primyžta vata ! dzukelis tikras išsigimelis !!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS