Dingusio sūnaus Mykolo tebeieškantis tėtis: turbūt tai – pagrindinė versija | KaunoDiena.lt

DINGUSIO SŪNAUS MYKOLO TEBEIEŠKANTIS TĖTIS: TURBŪT TAI – PAGRINDINĖ VERSIJA

Vasario pradžioje Vilniuje dingusio 15-mečio Mykolo Davidonio paieškos – tebevykdomos. Paauglio tėtis prakalbo apie tolimesnius planus ir galimą pagrindinę sūnaus dingimo versiją.

„Paieškos vyksta panašiu režimu kaip ir prieš porą savaičių. Turime subūrę grupę, kuri vykdo paiešką valtimi. Ieškome upėje ir palei ją, patikriname ir sausumoje. Kai kurias teritorijas tikriname jau antrą kartą“, – pasakojo dingusio 15-mečio tėtis Mindaugas Davidonis.

Pasak jo, Nerimi aprėpiamos tolimos teritorijos – ne tik Vilniuje, bet ir kryptimi link Jonavos. Prie Kauno būta jau senokai, tačiau jei niekas nesikeis, planuojama kartoti paieškas ir čia. Žmonės tarpusavyje pasiskirsto, kuriuos ruožus apžiūrės, tiesa, – ne kiekvieną dieną, o kada kas gali. „Savaitės pabaigoje atšils oras, gal bus daugiau plaukiančių baidarėmis“, – tęsė pašnekovas.

Paauglio paieškose taip pat gelbsti ugniagesiai. Jie žvalgo upėje, dalindamiesi teritorijomis, kad šios nesidubliuotų su savanorių vykdomu maršrutu, arba atvirkščiai.

Paklaustas, ar pastaruoju metu sulaukia kokios nors informacijos, susijusios su sūnaus dingimu, M. Davidonis sakė, kad nesulaukia papildymo nei naujomis, nei jau turimomis žiniomis. „Pareigūnų tiriamos versijos irgi kol kas be rezultatų“, – atviravo jis.

„Kodėl bene intensyviausiai ieškoma Neryje, ar kažką kužda nuojauta?“ – pasiteiravome. „Turbūt tai ir yra pagrindinė versija, nes kitų – pasitvirtinančių ir vedančių kitur, versijų nėra. Teritorijos šalia – apieškotos. O upė yra ta vieta, kuri keičiasi, ir gali būti įvairiai. Jei turėtume kitokių naujienų, galbūt ir versijų būtų daugiau. O dabar tiesiog nėra daugiau už ko kabintis“, – sakė Mykolo tėtis.

Vasario viduryje paauglio ieškoję savanoriai prašė atsiliepti liudininkus, nes tądien, kai jis dingo, buvo pastebėtas einantis palei Neries krantinę, ties Danijos ambasada. Tai užfiksuota vaizdo stebėjimo kamerų įrašuose. Tačiau ir šiuo klausimu nėra jokių žinių. „Dar kartą peržiūrimi vaizdo kamerų įrašai bandant kažką atrasti, bet kol kas nieko nežinau“, – sakė pašnekovas.

Primename, kad 15-mečio vilniečio buvo pasigesta šeštadienio, vasario 4-osios, vakarą. Artimieji per socialinius tinklus paprašė visuomenės pagalbos. Paskutinį gyvą kontaktą penkiolikmetis su draugais turėjo tądien apie 16 val. prie Vingio kino teatro.

Maždaug po pusvalandžio vaizdo skambučiu bendravo su draugu.  Turimais duomenimis, šeštadienį 16.10 val. vaikinas išlipo iš 4 troleibuso miesto centre, Kražių stotelėje ir nuėjo upės link, buvo prie Operos ir baleto teatro stotelės.

Mačiusių jaunuolį ar žinančių papildomos informacijos prašoma skambinti numeriu +37061216174 arba policijai 112. Taip pat rašyti el. paštu mykolopaieska@gmail.com, komunikuoti specialiai šioms paieškoms sukurtoje feisbuko grupėje „Mykolo paieška“.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Fifa

Nera jo toj upej ,jis pas narkomanus atidirbineja

Klaustukas

Labai apgailestauju dėl dingusio sūnaus. Bet kodėl šnekama tik apie upę? Kodėl nekalbama apie užsienį, aerouostus...?

Natali

Užjaučiu tėvus. Bet nieko ne lieka, tik laukti. Ir kiek imanoma susitaikyti su tuo kas dabar žinote.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS