Iš neblaivaus vairavusio Vilniaus advokato teismas konfiskavo automobilį „Lexus“ | KaunoDiena.lt

IŠ NEBLAIVAUS VAIRAVUSIO VILNIAUS ADVOKATO TEISMAS KONFISKAVO AUTOMOBILĮ „LEXUS“

Iš neblaivaus vairavusio Vilniaus advokato Juzefo Stankevičiaus teismas konfiskavo automobilį „Lexus“ ir atėmė teisę vairuoti.

Vilniaus miesto apylinkės teismas, praeitą savaitę išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, priėmė nuosprendį. Juo pripažino, kad sostinėje dirbantis advokatas J. Stankevičius vairavo transporto priemonę apsvaigęs nuo alkoholio, kai jam buvo nustatytas daugiau kaip 1,51 promilių neblaivumas.

Teismas atleido jį nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, pirmadienį pranešė prokuratūra. Pagal įstatymą, advokatas laikomas neteistu.

Advokatas buvo perduotas laiduotojo atsakomybėn be užstato, nustatant pusantrų metų laidavimo terminą. Tokiam pačiam laikotarpiui teismas iš advokato atėmė teisę vairuoti.

Bylos duomenimis, rugsėjo pradžioje Vilniuje policijos pareigūnai sustabdė automobilį „Lexus“. Pareigūnams kilo įtarimų, kad automobilio vairuotojas gali būti neblaivus. Vyro iškvėptame ore jie nustatė 1,89 promilės etilo alkoholio koncentraciją.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras, tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Pirmosios instancijos teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

TEISIU ATEMIMAS

nepanaikina butinybes transportui.... todel reikaluj esant, dideliam reikalauj esant vaziuociau ir be teisiu ir be numeriu gal net ir su kaimyno masina ant triju ratu atbulom nakti pries eisma ir be sviesu........ i tebunie gerove aferistams elektrikams ....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS