Nemenčinėje moterį apiplėšęs, bet po grumtynių pabėgęs vyras, – sulaikytas | KaunoDiena.lt

NEMENČINĖJE MOTERĮ APIPLĖŠĘS, BET PO GRUMTYNIŲ PABĖGĘS VYRAS, – SULAIKYTAS

  • 1

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorų prašymu plėšimu Nemenčinėje įtariamam 27 metų jaunuoliui paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas dviem mėnesiams.

Kaip penktadienį pranešė prokuratūra, šis asmuo anksčiau buvo teistas tris kartus ir tik prieš metus baigė atlikti bausmę už labai sunkius nusikaltimus.

Teismas suėmimą įtariamajam skyrė atsižvelgęs, kad jis anksčiau buvo teistas, o dabar, būdamas laisvėje, gali daryti naujus nusikaltimus.

Kaip skelbė policija, pirmadienio vakarą, apie 20.30 val., Vilniaus rajone, Nemenčinėje, Piliakalnio gatvėje, nepažįstamas asmuo užpuolė 57 metų moterį.

Jis nuplėšė nuo peties kuprinę bei ją pagrobė. Kuprinę iš užpuoliko po grumtynių atėmė pasivaikščioti su šunimi išėjęs vyras. Užpuolikas pabėgo.

Pagrobus apie 100 eurų vertės turtą, policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl plėšimo.

Pasak prokuratūros, įtariamasis dėl plėšimo 2013 metais, būdamas vos 17-kos metų, buvo nuteistas kalėti 10 metų už mažamečio prievartavimą, išžaginimą, nužudymą ir vagystę.

Atliekant bausmę šis asmuo teistas dar du kartus už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti ir nežymų sveikatos sutrikdymą. Atlikęs bausmę iš tuometinės Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos išleistas lygiai prieš metus – pernai vasarį.

Ikiteisminį tyrimą dėl plėšimo atlieka Vilniaus rajono policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovauja Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorai.

Tas, kas panaudodamas fizinį smurtą ar grasindamas tuoj pat jį panaudoti arba kitaip atimdamas galimybę nukentėjusiam asmeniui priešintis pagrobė svetimą turtą, pagal Baudžiamąjį kodeksą baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

hmm

2013 m. nubaustas? 10-čiai metų? Tai metais per anksti išleido?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS