Neregėta afera: bendrovė paramą asmenų įdarbinimui išleido kriptovaliutų įrangai | KaunoDiena.lt

NEREGĖTA AFERA: BENDROVĖ PARAMĄ ASMENŲ ĮDARBINIMUI IŠLEIDO KRIPTOVALIUTŲ ĮRANGAI

  • 1

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), vadovaujant Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorui, atliko kratas ikiteisminiame tyrime dėl sukčiavimo ir dokumentų klastojimo. Kratos atliktos Vilniaus rajono bendrovėje, kuri skelbiasi teikianti įvairias informacinių technologijų paslaugas: apdoroja įvairius skaitmeninius duomenis, prižiūri serverius ir t. t.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad įmonė tokios veiklos realiai nevykdė, tačiau 2018 metais kreipėsi į Užimtumo tarnybą prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, siekdama gauti valstybės finansavimą neva naujų darbo vietų kūrimui – beveik 100 tūkst. eurų.

Tyrimo metu išsiaiškinta, kad bendrovė subsidiją panaudojo iš kitos įmonės įsigydama kriptovaliutų kasimui skirtą specializuotą įrangą bei, siekdama atitikti formalius reikalavimus, fiktyviai įdarbino reikiamų kompetencijų neturinčius asmenis, tarp jų – ir jau sulaukusius pensinio amžiaus. Visi šie darbuotojai įmonėje iš tikrųjų nedirbo, bet atlyginimus gaudavo į banko sąskaitas, o vėliau pinigus įtariamieji išsigrynindavo ir galimai pasisavindavo.

Įtarimai šiame ikiteisminiame tyrime, kaip skelbiama FNTT pranešime, kol kas niekam nepareikšti, tikslinamos galimo nusikaltimo aplinkybės. Tyrimą organizuoja Vilniaus apygardos prokuratūra.

GALERIJA

  • Neregėta afera: bendrovė paramą asmenų įdarbinimui išleido kriptovaliutų įrangai
FNTT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ALGIS

Kodėl neparašot kelis eksavatorius nusipirko ,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS