Iš Neries ištraukta 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių | KaunoDiena.lt

IŠ NERIES IŠTRAUKTA 2 TŪKST. PAKELIŲ KONTRABANDINIŲ CIGAREČIŲ

  • 0

Pavoverės užkardos pasieniečiai į pagalbą pasitelkę ugniagesius gelbėtojus, Vilniaus rajone iš Neries ištraukė 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Kroviniui pasiekti prireikė specialios įrangos.

Sekmadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Pavoverės užkardos pasieniečiai gavo informaciją apie Neryje, ties Vilniaus rajono Buivydžių I kaimu, ledų sangrūdoje, pastebėtą įtartiną objektą.

VSAT pareigūnai nedelsdami nuvyko į nurodytą vietą. Ji yra Lietuvos teritorijoje, tačiau Neriai prieš įsukant į ją upe driekiasi siena su Baltarusija.

Įvertinus situaciją paaiškėjo, kad už maždaug 30 metrų nuo kranto, ledų sangrūdoje, įstrigusio krovinio be specialios įrangos ištraukti nepavyks. Į pagalbą buvo pasitelkti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) Vilniaus miesto 6-os komandos narai.

Jie į upę nuleido gelbėjimo roges ir panaudodami gelbėjimo virvę krovinį ištraukė į krantą. Paaiškėjo, kad tai buvo keturi polietileno plėvele surišti ryšuliai, kuriuose aptikta 2 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Viename iš jų buvo paslėptas GPS siųstuvas. Tokius įrenginius kontrabandininkai naudoja krovinio judėjimui sekti.

Neabejojama, kad plaustas buvo į Nerį nuleistas Baltarusijos krante tikintis, kad srovė jį atplukdys į Lietuvos pusę. Čia kontrabandininkai turėjo cigaretes iš upės ištraukti ir gabenti į Lietuvos gilumą.

Tai ne pirmas toks atvejis, kur apie septynis kilometrus Nerimi driekiasi Lietuvos siena su Baltarusija.

Dėl šio įvykio pradėta administracinės bylos teisena. Cigaretės saugomos Pavoverės pasienio užkardoje.

GALERIJA

  • Iš Neries ištraukta 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių
  • Iš Neries ištraukta 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS