Nubaustas vairuotojas suabejojo: ar užfiksuotas greitis tikrai mano automobilio? | KaunoDiena.lt

NUBAUSTAS VAIRUOTOJAS SUABEJOJO: AR UŽFIKSUOTAS GREITIS TIKRAI MANO AUTOMOBILIO?

Antradienį Vilniuje automobilio vairuotojui įtarimų sukėlė pareigūnų veiksmai nustatant jo transporto priemonės greitį kelyje. „Ar rankiniu greičio matuokliu nepakėlus aparato ir nenutaikius jo į automobilį įmanoma fiksuoti greitį?“ – nuostabos neslėpė vyras.

Kaip portalui sakė Nerijus, rankiniu greičio matuokliu sostinėje esančiame Laisvės prospekte, netoli Televizijos bokšto, jo transporto priemonės greitį fiksavęs policininkas, vyro manymu, nė nepajudino rankos, o matuoklis esą buvo nukreiptas žemyn. 

„Nors vaizdo įrašo kokybė ir nukentėjusi, matosi, jog pareigūnas, fiksuodamas mano automobilio greiti, net nepajudino rankinio greičio matuoklio, kad nukreiptų į mano transporto priemonę. Todėl drįsčiau abejoti, ar greičio rodmenys tikrai mano. Aišku, greitį viršijau, važiavau ne 60 km/val., o galbūt 90 km/val., bet tikrai ne 95 km/val., kaip parodė rankinis greičio matuoklis“, – svarstė į policijos akiratį kelyje patekęs vairuotojas.

Abejonių Nerijui esą kelia ir tai, kad minėtas rankinis greičio matuoklis fiksuoja vien tik greitį ir nefotografuoja. „Mano nuomone, prietaisą pareigūnas turėtų prisidėti bent prie akies, kad galėtų tiksliai nutaikyti tam tikros transporto priemonės kryptimi. Juolab kad mano automobilio priekyje važiavo autobusas, tad matyti transporto priemonę dar kebliau. Keista situacija...“ – įsitikinęs jis.

Už greičio viršijimą vairuotojas užsiminė gavęs pusę minimalios baudos 60 eurų. Tokio pobūdžio nusižengimas jo vairavimo patirtyje – pirmasis.

Fiksuodamas mano automobilio greiti, net nepajudino rankinio greičio matuoklio, kad nukreiptų į mano transporto priemonę. Todėl drįsčiau abejoti, ar greičio rodmenys tikrai mano.

Pasak Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio vadėjos Julijos Samorokovskajos, paprašytos peržiūrėti vaizdo registratoriumi užfiksuotą epizodą kelyje, buvo pateikta minėto atvejo Laisvės pr. analizė.

„Pareigūnas, kuris atliko matavimą, paaiškino, kad matavimas buvo atliekamas pakėlus greičio matavimo prietaisą. Matavo tuo metu, kai vėliau sustabdytas automobilis rikiavosi, o ne jo stabdymo metu“, – tvirtino pareigūnų atstovė.

Kaip detalizavo ji, šiuo matavimo prietaisu greitis fiksuojamas prietaise esantį taikiklį nukreipus į automobilio plokštumą – dažniausiai valstybinį numerio ženklą, ir paspaudus matuoklyje įrengtą mygtuką. Matuojant greitį, kurį prietaisas gali fiksuoti 3-800 metrų atstumu, rankos padėtis turi būti pakelta. Greitis juo užfiksuojamas mažiau nei per sekundę.

Gairės: Greitis, greičio viršijimas, greičio matuoklis, suabejojo pareigūnais, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (36)

Atsipeikėkit ! ! !

Kas mano, kad šis pilietis neadekvačiai vairuoja, tai Jūs esate TIE, kurie turėtų nevažiuoti į gatves, parduoti mašinas ir net nekišti nosies lauk, nes Jūs tik trugdot eismą! Praleidžiu darbo dieną nuo ryto iki vakaro kelyje ir kiekvieną dieną matau kaip vis labiau ir daugiau atsiranda žmonių, kurie tikriausiai neturi nė lašelio smegenų. Kelias ne regitros vairavimas, reik būt budresniam ir greitesniam, norint išvengti avarijos, važiavimas leistinu greičiu nesakau, kad yra blogai, bet dažniausiai atsiranda tokių, kurie važiuoja antra ar trečia eile ir vos birbena... Tai kam skirta pirma?! Žinot, esu įsitikinus, kad tie "GERIEJI" vairuotojai net nepersilaikytų teisių, o tie, kurie prasižengia minimaliai, patikekit manim visas taisykles žino ir geriau vairuoja nei kas kitas. Žodžiu yra daug situacijų, kada Jūs teisiat, nors patys išprovokuojat su savo šudinu elgesiu. Išvažiavai į gatvę, realiai išvažiavai į karą, turi saugoti ne tik save, bet saugotis ir nuo kitų. Važinėkit atsargiai!

viskas normaliai

dulkint lakstytoja pagal pilna programa, mentai matyt is toli, galejo drasiai pamatuot

padorus

Manau kad už chuliganišką vairavimą baudelė nepamaišytu, ir dar teises atimt tiek to 6mėn. užteks. Nes matosi kad žmogus nesupranta kaip reik vairuoti tegu laiko per naujo teisias, Gero kelio :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS