Nuteisti už kyšius vairavimo egzaminą siekę išlaikyti ir talkinę asmenys | KaunoDiena.lt

NUTEISTI UŽ KYŠIUS VAIRAVIMO EGZAMINĄ SIEKĘ IŠLAIKYTI IR TALKINĘ ASMENYS

  • 2

Už kyšius valstybinėje įmonėje „Regitra“ praktinį transporto priemonių vairavimo egzaminą siekę išlaikyti ir jiems talkinę asmenys nuteisti dėl prekybos poveikiu, penktadienį pranešė prokuratūra.

Bylą išnagrinėjęs Vilniaus miesto apylinkės teismas šešiems nuteistiesiems skyrė nuo 4,8 iki 7,3 tūkst. eurų siekiančias baudas.

Nurodoma, jog buvusiam „Regitros“ darbuotojui T. G. bei šioje įmonėje tebedirbančiam V. S. teismas trims metams atėmė teisę dirbti valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens darbą ir konfiskavo iš nusikalstamos veikos gautas lėšas – 350 eurų.

Vilniaus apskrities policijos atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis, keturi asmenys tiesiogiai pasiūlė, pažadėjo duoti ir davė kyšius dviem „Regitros“ specialistams, kad šie, pasinaudodami savo padėtimi, nefiksuotų vairavimo egzamino metu daromų klaidų, jog keli asmenys sėkmingai išlaikytų vairavimo egzaminą ir įgytų B kategorijos vairuotojo pažymėjimą.

Už tai, kad padėtų išlaikyti vairavimo egzaminą, specialistų paimti kyšiai siekė nuo 150 iki 200 eurų.

Bylos duomenimis, du nuteistieji taip pat buvo kaltinami ir dėl pasikėsinimo platinti narkotines bei psichotropines medžiagas. Tuo pačiu teismo nuosprendžiu jie pripažinti kaltais ir dėl šios nusikalstamos veikos.

Anksčiau ne kartą už įvairias nusikalstamas veikas teistas A. J. bei kartu su juo veikęs E. O. per du kartus kaip pavyzdžius išplatino narkotines ir psichotropines medžiagas vienam asmeniui.

„Susitikę su juo, A. J. bei E. O. aptarinėjo sąlygas, kaip iš Anglijos ir Ispanijos atvežti į Lietuvą narkotinių medžiagų, kaip jas būtų galima pervežti į kitas šalis, ieškojo realizacijos galimybių bei pirkėjų“, – teigiama prokuratūros pranešime.

Teismas konstatavo, kad A. J. ir E. O. pareikšti kaltinimai visiškai pasitvirtino. Už pasikėsinimą platinti narkotines ir psichotropines medžiagas teismas A. J. skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmę, E. O. skirta trijų metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vis daugiau

jaunu visisku begalviu uz vairo. Turbut,ten uz pinigus duotu VP ir vistai...

BukBite

Man idomu kodel neuzdaro sitos kontoros isvis. Aptarnavimas kaimo lygio. O pinigus lupa belekokius. Be to pasivezekite kad jie net turi dienos plintusa per juri zmones islaiko iar neislaiko vairavimo ekzamina.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS