P. Gražulis cituodamas Šventąjį Raštą davė parodymus teismui: dėl savo elgesio Seime nesigaili | KaunoDiena.lt

P. GRAŽULIS CITUODAMAS ŠVENTĄJĮ RAŠTĄ DAVĖ PARODYMUS TEISMUI: DĖL SAVO ELGESIO SEIME NESIGAILI

LGBTQ žmonių niekinimu kaltinamas buvęs Seimo narys Petras Gražulis toliau savo kaltės nepripažįsta. Per posėdį pirmadienį politikas davė parodymus jo bylą nagrinėjančiam Vilniaus apygardos teismui.

Jis parodymus davė, cituodamas Šventąjį Raštą.

P. Gražulis kaltinamas tuo, kad 2022 m. gegužę parlamente, Seimui svarstant Civilinės sąjungos įstatymo projektą, bendraudamas su į Seimą atvykusiais asmenimis, žinodamas, kad jo pasisakymai yra filmuojami, transliuojami, vartojo tokias frazes, kaip „Lipa ant stulpo ir rėkia, kad yra pederastas“, „Iš kur tie pederastai atsirado? Čia išsigimimas“, „Jūs platinate venerines ligas“, „Ir su ožkom, ir lavonais, su vaikais, su vyrais“, „Paskaitykit Šventąjį Raštą, čia iškrypimas, Jūs esate išsigimęs“, „Dievas sukūrė vyrą ir moterį“.

Teisėjas Audrius Cininas klausė P. Gražulio, kurie jo pasakyti žodžiai yra Šventajame Rašte.

„Ar Biblijoje yra žodis pederastas?“, – klausė teisėjas.

„Aš galėčiau paieškoti“, – atsakė P. Gražulis.

„O kas kalbame Šventajame Rašte apie venerinių ligų platinimą?“, – teiravosi teisėjas.

P. Gražulis tikina, kad Seime pasisakęs ne iš blogos valios – jis tiesiog gaili homoseksualių asmenų.

„Komunistiniais laikais esu persekiojamas, dabar genderistiniais- landsbergistiniais laikais esu persekiojamas už savo tikėjimą. Aš jų gailiu, kad žiniasklaida ir dabartinė visuomenė suklaidino ir jie tapo homoseksualais, nes homoseksualu negimstama, nerasta homoseksualaus geno, jais tampama. Aš normaliai (Seime – ELTA) pasisakiau, jokio agresyvumo, kadangi mane užsipuolė, aš atsakiau tai, ką kalba Šventas Raštas“, – po posėdžio Eltai teigė P. Gražulis.

O kas kalbame Šventajame Rašte apie venerinių ligų platinimą?

Pasak prokuratūros, politikas įžeidinėjo, niekino LGBTQ bendruomenės narius ir esą padarė nusikalstamą veiką, nurodytą Baudžiamojo kodekso (BK) 170 straipsnio 2 dalyje. Minimame BK straipsnyje nurodoma, kad tas, kas viešai tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, odos spalvos, tautybės, kalbos, kilmės, etninės kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

P. Gražulis teisme teigė suvokiantis, kuo yra kaltinamas, tačiau neslėpė su kaltinimu nesutinkantis.

„Teisiamas esu už tai, kad citavau Šventąjį Raštą“, – sakė P. Gražulis.

Viena iš nevyriausybinės organizacijos „Mamos už LGBTQ+ vaikus steigėjų Lina Plieniūtė teismui sakė, kad Seime tąkart buvo tėvų, kurie augina LGBTQ+ vaikus.

„P. Gražulis kalbėjo negražiais žodžiais, lygino LGBTQ + su pederastais, alkoholikais, narkomanais, sakė, kad reikia juos gydyti, kad platina venerines ligas. Mes auginantys vaikus, jautriai reaguojame į tokius pasisakymus“, – teismui sakė liudytoja.

Praėjusių metų gruodį Seimas panaikino šiurkščiai Konstituciją pažeidusio ir Seimo nario priesaiką sulaužiusio P. Gražulio mandatą.

Mandato netekusiam parlamentarui 10 metų uždrausta kandidatuoti į Seimą. Šį sprendimą parlamentas priėmė, atsižvelgdamas į Konstitucinio Teismo verdiktą, kuriuo buvo nuspręsta, kad P. Gražulis, balsuodamas už socialdemokratą Liną Jonauską, pažeidė Konstituciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Parodymas

Nesigaili kad Seime pasisiuvo specialias kelnes su užtrauktuku užpakalyje.

Gražina

...jo, rimtos problemos šeimas vertinančiai Lietuvai. Norinčiai ramiai gyventi. Tenka kovot drastiškom priemonėm...jei kitaip negirdimas.Antakalnyje seniau buvo tokia situacija, kad įlipo į transportą dviese , ryškiai apsirengę, dar nebuvau mačiusi, jie apsipurkštė demonstratyviai odekolonu ar kuo, teko išskubėt iš transporto. Tai kieno buvo pažeistos teisės? Šiaip viešajame transporte piliečiai (moterys, vyrai, vaikai...dar paaugliai) geria vandenį, kai karšta, žiūri į telefonus, kalbasi, bet dar nesipurškia...

Linai Plieniūtei

„Šie rezultatai griežtai prieštarauja skubotam lyties disforiją patiriančių vaikų lyties keitimui vardan „lytį keičiančio” įsikišimo (straipsnyje vadinamo „lytį patvirtinančia priežiūra”). Būkite saugūs. Išlikite protingi”, – sakė buvęs Harvardo fizikos dėstytojas ir autorius Michaelas Guillenas. Šios išvados iš naujo paskatino karštas diskusijas dėl jaunesnių nei 18 metų amžiaus pacientų, sergančių lyties disforija, punpavimo lytinio brendimo blokatoriais, priešingos lyties hormonais ir operacijomis – žalojimo būdais, kuriuos skatina sparčiai auganti lyties keitimo pramonė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS