Pasieniečiai sulaikė ledo lytimi maskuotą cigarečių kontrabandą | KaunoDiena.lt

PASIENIEČIAI SULAIKĖ LEDO LYTIMI MASKUOTĄ CIGAREČIŲ KONTRABANDĄ

  • 0

Pagalbon pasitelkę ugniagesius gelbėtojus pasieniečiai Vilniaus rajone iš Neries ištraukė pusantro tūkstančio pakelių kontrabandinių cigarečių, paslėptų po ledo lytimi.

Netoli sulaikymo vietos rasti dar 3 tūkst. pakelių rūkalų, taip pat sulaikyti trys asmenys, įtariama, susiję su kontrabanda.

Penktadienio naktį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai bei Specialiosios paskirties skyriaus pasieniečiai ties Vilniaus rajono Skersabalių kaimu sulaikė 21-erių, 26-erių ir 29-erių Vilniaus rajono gyventojus. Netoli sulaikymo vietos rasti 3 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Tęsdami paiešką VSAT pareigūnai į pagalbą pasitelkė ugniagesius gelbėtojus ir iš Neries netoli Nemenčinės ištraukė keturis polietileno plėvele surištus ryšulius. Juose aptikta 1,5 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Krovinys maskuotas ledo lytimi.

Plukdytos rūkalų pakuotės buvo sudėtos į tarpusavyje surištus polietileno maišus. Viename iš jų buvo paslėptas GPS siųstuvas. Tokius įrenginius kontrabandininkai naudoja krovinio judėjimui sekti.

Manoma, kad šis krovinys buvo į Nerį nuleistas Baltarusijos krante, ten, kur eina siena su Lietuva. Vėliau Neris įsuka į Lietuvos teritoriją. Baltarusijos pusėje panašiu būdu į upę kontrabandą nuleidžiantys asmenys tikisi, kad srovė ją atplukdys į Lietuvos krantą. Čia kontrabandininkai turėjo cigaretes iš upės ištraukti ir gabenti į Lietuvos gilumą.

Iš viso operacijos metu aptikta 4,5 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškais akcizo ženklais.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vilniaus rajono gyventojams gresia baudos arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Jie po apklauos paleisti skyrus kardomąsias priemones rašytinius pasižadėjimu neišvykti.

Neteisėti rūkalai saugomi Vilniaus pasienio rinktinėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS