Pasipriešinimo pareigūnams byloje prokuroras pasiūlė E. Dragūnui skirti laisvės atėmimą | KaunoDiena.lt

PASIPRIEŠINIMO PAREIGŪNAMS BYLOJE PROKURORAS PASIŪLĖ E. DRAGŪNUI SKIRTI LAISVĖS ATĖMIMĄ

Vilniaus apylinkės prokuratūra prašo žinomą atlikėją Egidijų Dragūną pripažinti kaltu dėl pasipriešinimo policininkams ir jų sužalojimo bei skirti jam lygtinę pusės metų laisvės atėmimo bausmę, taip pat 3 tūkst. eurų baudą.

Šios bausmės per Vilniaus apylinkės teismo posėdį ketvirtadienį paprašė prokuroras Dainius Kunigėlis.

„E. Dragūnas kaltę neigia, sako, kad nepagrįstai policija sustabdė, kad norėdamas išvengti smaugimo bandė ištrūkti, jis tik gynėsi. Nepaisant tokių parodymų teismas turėtų vertinti įrodymų visumą – policininkų parodymai nuoseklūs. Jie nurodė, kad prieš juos vairuotojas panaudojo fizinį smurtą“, – per posėdį kalbėjo prokuroras.

Pasak D. Kunigėlio, pareigūnai teisėtai prieš E. Dragūną panaudojo kovinius veiksmus, o vairuotojas bandė ištrūkti ir sužalojo policininkus.

E. Dragūno byla dėl pasipriešinimo pareigūnams

L. Balandžio / BNS nuotr.

„Yra kategoriškai nustatyti specialistų patvirtinti policininkų sužalojimai, jie iš kažkur negalėjo atsirasti. Kaltinimas pareikštas surinkus pakankamai patvirtinančių aplinkybių, policininkai veikė teisėtai, savo įgaliojimų neviršijo, pagrįstai pareikštas kaltinimas E. Dragūnui“, – sakė kaltintojas.

E. Dragūnas baudžiamojoje byloje kaltinamas 2020 metų rugpjūtį per sulaikymą Vilniaus centre, Upės gatvėje, sustabdytas už automobilio „Bentley“ vairavimą naudojantis telefonu, sužalojęs du Vilniaus policininkus. Šie prieš pažeidėją panaudojo ne tik fizinę jėgą, bet ir ašarines dujas, antrankius.

 

 

Sužaloti pareigūnai iš atlikėjo prašo jiems priteisti apie 12 tūkst. eurų.

Bylos duomenimis, Livijus Saukevičius po E. Dragūno spyrio patyrė rankos traumą, ilgai negalėjo dirbti, kitas patrulis Vitalijus Vaitkevičius po spyrio kurį laiką negalėjo sportuoti.

Vilniaus apskrities policijos atstovas šiame procese Viačeslavas Burneika BNS yra sakęs, kad per incidentą su E. Dragūnu nukentėjusiems policininkams darbovietė išmokėjo per 20 tūkst. eurų. Dabar šią sumą prašoma priteisti iš E. Dragūno. Prokuroras siūlo teismui įpareigoti atlyginti žalą policininkams.

Prokuroro manymu, skirdamas bausmę E. Dragūnui, teismas turėtų atsižvelgti į tai, kad kaltinamasis daug kartų baustas administracine tvarka, tai, pasak prokuroro, rodo, kad atlikėjas dažnai pažeidžia tvarką, nesilaiko Kelių eismo taisyklių.

„Ši byla parodys, ko vertas policininkų orumas, kaip visuomenė reaguos ir elgsis analogiškose situacijose“, – teismui sakė nukentėjusiųjų policininkų advokatė Marina Gušauskienė.

Policininkas V. Vaitkevičius sakė, kad policininkai dažnai priversti vaikščioti po teismus dėl įvairių incidentų per sulaikymus, priminė nederamą kaltinamojo E. Dragūno elgesį.

„Tai rodo, kad jis nepaiso visuomenės normų“, – sakė nukentėjęs pareigūnas.

Tuo metu E. Dragūno advokatas Aidas Mažeika per posėdį kėlė klausimus dėl savo kliento sustabdymo teisėtumo, policininkų elgesio.

„Pareigūnai savo reikalavimus turi reikšti aiškiai“, – teigė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Kaip

Baisu, gerai kad selas susilaikė ir pareigūnų pagailėjo, kitu atveju matomai butų invalidais palikęs.

Teisėsaugos fiasko visiškas

Šunauja kovoja prieš menininkus. SELui sunkiau, jis ne ui saliomėjos neries anukas.

Cianidas

Juokiasi Masiulis, už pilvo susiėmęs, iš Selo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS