Nusprendė pamokyti: paspirtuku važiavęs pareigūnas iškeikė moterį | KaunoDiena.lt

NUSPRENDĖ PAMOKYTI: PASPIRTUKU VAŽIAVĘS PAREIGŪNAS IŠKEIKĖ MOTERĮ

  • 31

Vilniuje, Fabijoniškėse, moteris važiuodama automobiliu susidūrė su paspirtukininku. Susidūrė ne tikrąja to žodžio prasme, bet tiesiog susitiko vienas priešais kitą ir įvyko konfliktas, mat paspirtuko vairuotojas nutarė pamokyti vairuotoją.

Įvyko žodinis susidūrimas. Vairuotoja pristabdė, kad paspirtukas galėtų pravažiuoti, bet paspirtuku važiavęs vyras automobilio vairuotojai turėjo pretenzijų.

Kalba truko apie minutę, bet joje buvo daugybė keiksmažodžių.

Susidūrimo vietoje yra automobilių stovėjimo aikštelė, bet greičiausiai ją pasidarę gretimo daugiabučio gyventojai, kadangi į kiemus mašinos nebetelpa. Iš tos vietos, kur važiavo paspirtukininkas, yra ženklas, kad vieta – skirta dviračiui. Bet iš tos vietos, kur moteris įvažiavo su automobiliu, tokio ženklo nėra.  

Pareigūnai išsiaiškins, kas kaltas, bet įdomiausia detalė, kad paspirtukininkas – ne eilinis žmogus. Jis – Elektrėnų policijos komisariato reagavimo skyriaus viršininkas.

Automobilio vairuotoja įdėjo jo nuotrauką į feisbuką ir žmonės iškart jį atpažino. Pareigūno elgesys yra vertinamas. Kaip sako teisėsaugininkai, policininkams keliami aukštesni reikalavimai negu eiliniam žmogui. Tai ne tik fiziniai, bet ir moraliniai, elgesio reikalavimai. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Automobilio vairuotoja sakė, kad automobilis buvo apgadintas.

Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja pakomentavo šią istoriją. 

„Pasirodęs vaizdo įrašas yra vertinamas neigiamai. Toks pareigūno elgesys – netoleruotinas. Todėl vadovybės sprendimu, jis bus vertinamas pagal galiojančius teisės aktų reikalavimus. Vaizdo įrašas ir visa medžiaga perduota pareigūnams. Artimiausiu metu bus priimtas sprendimas, ar pradėti tarnybinį patikrinimą. Taip pat medžiaga galimai bus perduota Pareigūnų etikos komisijai, kuri taip pat svarstys pareigūno elgesį, ar jis yra etiškas“, –  kalbėjo J. Samorokovskaja.

Etikos komisijos sprendimas tiesioginių teisinių pasekmių neturi, tačiau, kasmetinio pareigūnų tarnybos vertinimo metu,  į tai yra atsižvelgiama.

Pareigūnas gailisi dėl vakarykščio įvykio. Supranta, kad pasikarščiavo, gailisi ir atsiprašo už savo žodžius.  

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

reagavimo skyrius

džiaugiasi greita pareigūno reakcija

Civilizuotose

salyse zmones sako "Aciu Dievui!",isvyde pareiguna. Lietuvoje gi - sako "Neduok,Dieve!"

apgailėtinas vaizdelis

Akivaizdu, kad policijoje dirba tikras chamas ir gyvulys. Kuris be pagrindo loja ant moters. Geriausia bausmė viešai išplauti jo "srebtuvę" skalbimo priemonėmis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS