Riebiais keiksmažodžiais neįgalų vaiką plūdo mokytojos padėjėja | KaunoDiena.lt

RIEBIAIS KEIKSMAŽODŽIAIS NEĮGALŲ VAIKĄ PLŪDO MOKYTOJOS PADĖJĖJA

„Aš per tave net paskambinti negaliu, s*erva tu, varyk iš čia“, „skambutis nuėjo velniop, s*erva šita“, „s*erva, suėdė man kokį eurą“, – tokie riebūs keiksmažodžiai girdisi „Vilniaus energijos“ operatorės penktadienį užfiksuotame įraše.

Šį įrašą penktadienį socialiniame tinkle paviešino sostinės vicemeras Gintautas Paluckas.

Jame girdisi, kaip ugdymo įstaigos darbuotoja plūsta vaiką, vadina necenzūriniais žodžiais, grasina išvaryti iš grupės ir neduoti valgyti. Girdėti, kaip vaikas kažką sudaužo, ir puola už tai atsiprašinėti. Ugdymo įstaigos darbuotoja plūstasi ir skundžiasi kitam žmogui, kad vaikai trukdo paskambinti į „Vilniaus energiją“. „Būsi šiandien nevalgius, supratai, dink iš čia. Dink pasakiau, kad tavęs nematyčiau“, – rėkia moteris. „Nepyk, nepyk“, – verkia vaikas. Toliau girdisi skriaudžiamų vaikų riksmas. „Šitas debilas nervus gadina, dabar šitai užėjo“, – girdėti įraše šokiruojantys žodžiai. Iš įrašo susidaro įspūdis, kad suaugusieji toliau šnekasi ir niekas iš patalpoje buvusių žmonių vaikų negynė.

Įtariama, kad incidentas galėjo įvykti vienoje iš Vilniaus ikimokyklinio ugdymo įstaigų, tačiau patvirtintų duomenų šiuo metu dar neturima.  Savivaldybės Vaiko teisių apsaugos specialistai kartu su policijos pareigūnais aiškinosi, kur tiksliai tai įvyko.

Vilniaus vicemeras G. Paluckas padėkojo „Vilniaus energijos“ operatorei už greitą reakciją ir sąmoningumą kreipiantis į policiją ir informuojant Vilniaus savivaldybę.

Vilniaus miesto savivaldybė pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl gautos informacijos.

Pasitvirtinus informacijai, jog tai vyko vienoje iš Vilniaus savivaldybės įstaigų, savivaldybė padarys viską, kad žmonės, girdimi įraše, būtų nustatyti ir neišvengtų atsakomybės, rašoma Vilniaus savivaldybės išplatintame pranešime.

Vaiką riebiais keiksmažodžiais aprėkusios pedagogės tapatybė netrukus buvo nustatyta.

Paaiškėjo, kad incidentas vyko savivaldybės specialiojo ugdymo įstaigoje „Aidas“. Įtariama, kad įraše girdėti, kaip mokytojos padėjėja O. P.  šaukia ant specialių poreikių turinčios paauglės. Paauglė yra  vaikų ir jaunimo pensionato auklėtinė, besimokanti specialiojo ugdymo įstaigoje „Aidas“. Ar prieš vaiką buvo smurtauta, paaiškės vaiką apžiūrėjus gydytojams.

Savivaldybė pranešė, kad mokytojos padėjėja bus iškart nušalinta nuo pareigų. Vilniaus savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamentas kartu su Vaikų teisių apsaugos skyriumi atliks išsamų incidento tyrimą. Suteikti psichologinę pagalbą kviečiama Vilniaus pedagoginė psichologinė tarnyba, rašoma išplatintame pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Na Vida

tamsta irgi nepasižymite intelektualumu vadindama kitus žmones padarais. Nebijokit niekas neverkia praradęs tokį darbą. Tai ne svajonių darbas dirbt su spec.poreikių vaikais. Ką ten vaikais,kad jau su suaugusiais. Čia visus, o ypač delfyje, komentatorius reiktų tada paviešint ir nuotraukas parodyt. Koks ten įžeidinėjimas!!! Baisu!!! Visi su žemėm sutrypti, kas tik po ranka papuola.

vida

Sunku patiketi ,kad musų Liretuvoje yra tokių baisių moterų ir dar dirbančių su vaikais.Reikia paviešinti nuotrauką, vardą, pavardę,kad toks padaras niekur darbo negautų.

Kvaila

tokia padėjėja. Skambina telefonu ir keikia vaiką. Bet ten nebe visai ir vaikas jau. Viskas sueina į darbo užmokestį. Geros, švelnios pasiima patentą ir daboja vieną vaiką ir gauna gerą atlyginimą. O už minimumą dirba tol kol arba susiranda darbą arba pensijos laukia,ar nieko nenori dirbt, durnių voliot. Jei jis išsinervavęs, negali pragyvent, jis niekad nebus geras, doras, švelnus. Už tai neranda žmonių padorių. O jų yra ir norinčių yra, bet nėra motyvacijos. Baisi kaita tokiuose darbuose vyksta vien dėl mažai mokamo atlyginimo. Nepateisinama, kaip ir nepateisinama su tokiuo pragyvenimu. Vat todėl,kaip šauksi, taip atsilieps.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS