Po sukrečiančios istorijos apie įtariamą kunigo seksualinį smurtą – žinia iš prokuratūros | KaunoDiena.lt

PO SUKREČIANČIOS ISTORIJOS APIE ĮTARIAMĄ KUNIGO SEKSUALINĮ SMURTĄ – ŽINIA IŠ PROKURATŪROS

  • 1

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė trečiadienį nusprendė atnaujinti ikiteisminį tyrimą dėl  Vilniaus arkivyskupijos kanclerio Kęstučio Palikšos įtariamų seksualinių nusikaltimų prieš tuo metu nepilnamečiu buvusį vaikiną.

Kaip pranešė pranešė prokuratūra, N. Grunskienė pritarė ikiteisminio tyrimo medžiagos patikrinimo išvadai, kad dalis aplinkybių, kurios yra reikšmingos nusikalstamai veikai kvalifikuoti, nebuvo tinkamai ištirtos, taip pat šio ikiteisminio tyrimo metu nepašalinti tam tikri proceso dalyvių parodymų prieštaravimai.

„Konstatavus šiuos ikiteisminio tyrimo trūkumus daroma išvada, kad reikšmingos prokuroro nutarimo pagrįstumui aplinkybės ikiteisminio tyrimo metu nebuvo tinkamai ištirtos ir įvertintos“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Susipažinusi su šia išvada generalinė prokurorė jai pritarė ir pavedė Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamentui atnaujinti nurodytą ikiteisminį tyrimą.

Tyrimas atnaujintas po to, kai portalas „Delfi“ paskelbė 19-mečio liudijimą, kad su Vilniaus arkivyskupijos kancleriu palaikė intymius santykius, kai jam tebuvo 15 metų. Už tai jis teigė ne vienerius metus gaudavęs itin dideles pinigų sumas.

Teisėsauga pradėjo tyrimą dėl vertimo lytiškai santykiauti, atliko kratas. Galiausiai dvasininkui skirta bauda už pornografinio turinio laikymą, o kaltinimai dėl privertimo lytiškai santykiauti panaikinti, neįrodžius, jog jaunuolis tai daryti buvo verčiamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Linksmoji Jadzė

Tas vaikų namų auklėtinis galimai yra barakuda ? Barakudžius ? : ))))))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS