Po trečios eskpertizės nuspręsta: garsusis Vilniaus vagis pakaltinamas | KaunoDiena.lt

PO TREČIOS ESKPERTIZĖS NUSPRĘSTA: GARSUSIS VILNIAUS VAGIS PAKALTINAMAS

  • 0

Paaiškėjus, kad Marjanas Taraškevičius yra pakaltinamas, jis bus teisiamas vogtų daiktų įgijimo ir realizavimo byloje.

Paaiškėjus, kad Marjanas Taraškevičius yra pakaltinamas, jis bus teisiamas vogtų daiktų įgijimo ir realizavimo byloje.

Ši byla jau buvo perduota teismui, tačiau tada ją nagrinėjant Vilniaus miesto apylinkės teisme kaltinamasis nedalyvavo - byla nagrinėta pagal prokuratūros pareiškimą dėl priverčiamųjų medicinos priemonių paskyrimo, nes M.Taraškevičių teismo medicinos ekspertai du kartus buvo pripažinę nepakaltinamu. Šiemet atlikus trečią ekspertizę paaiškėjo, kad kaltinamasis vogtų daiktų byloje, kaip ir cigarečių kontrabandos byloje, gali suvokti savo veiksmus ir stoti prieš teismą.

Vilniaus apskrities policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai neseniai atliko būtinus procesinius veiksmus vagysčių byloje, ši byla perduota prokurorui kaltinamajam aktui surašyti, netrukus ji vėl pasieks teismą.

37 metų M.Taraškevičiui pateikti įtarimai dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ir realizavimo.

Pasak policijos pranešimo, 2011-2012 metais Vilniaus mieste įvykdyta nemažai labai įžūlių žaibiškų vagysčių iš parduotuvių ir prekybos salonų. Buvo grobiami brangūs laikrodžiai, kailiniai, kompiuterinė technika, avalynė ir kitos prekės. Vagystės darytos iš anksto pasiruošus, atlikus žvalgybą, parinkus įrankius ir priemones nusikaltimams daryti.

Stambiausia padaryta vagystė – 2010 metų birželį iš Gedimino prospekte esančios laikrodžių parduotuvės „Ženeva“. Iš parduotuvės pavogta šveicariškų laikrodžių už daugiau nei 350 tūkst. litų. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai po suplanuotos ir slaptos operacijos 2011 metų vasarį sulaikė šiomis vagystėmis įtariamus asmenis. 2012 metų 12 tomų ikiteisminis tyrimas buvo baigtas ir perduotas į teismą, kaltinamieji nuteisti laisvės atėmimo bausmėmis. 

Pareigūnai tyrimo metu nustatė, kad pagrobtą turtą galėjo realizuoti M.Taraškevčius, jam buvo pateikti įtarimai. Ikiteisminis tyrimas jo atžvilgiu buvo atskirtas ir ilgą laiką strigo, kol teismo medicinos ekspertų jis buvo pripažintas nepakaltinamu.

„Surinkta duomenų, kad šis vilnietis prisidėjo prie dalies daiktų, pavogtų iš parduotuvių – M.K.Čiurlionio gatvėje „iDeal“, Gedimino pr. „Ženeva“, Savanorių pr. esančio kailių salono ir kitų – realizavimo“, - rašoma policijos pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS