Per policijos reidą šalia Vilniaus – trys neblaivūs vairuotojai, 30 greičio viršytojų | KaunoDiena.lt

PER POLICIJOS REIDĄ ŠALIA VILNIAUS – TRYS NEBLAIVŪS VAIRUOTOJAI, 30 GREIČIO VIRŠYTOJŲ

Per policijos, muitinės ir transporto saugos pareigūnų reidą sekmadienį nustatyti trys neblaivūs vairuotojai, dar 30-čiai surašyti protokolai dėl greičio viršijimo.

Didžiulės pareigūnų pajėgos lengvąsias ir sunkiasvores transporto priemones sekmadienio rytą ir popietę stabdė kelyje Vilnius–Kaunas, netoli Vievio bei kelio Vilnius–Minskas 8-ajame kilometre.

Kaip BNS sakė Lietuvos kelių policijos tarnybos Specialios paskirties skyriaus vyriausiasis tyrėjas Jonas Davidonis, ryte apie valandą buvo tikrinamas vairuotojų blaivumas – iš 80 patikrintų vairuotojų 3 buvo neblaivūs, dar 11 nebuvo viršiję leistinos alkoholio normos. Vienam vairuotojui už viršytą daugiau nei 1,5 promilės girtumą gresia baudžiamoji atsakomybė.

„Vienam nustatyta 0,65, kitam – 0,90, dar vienam – 1,75 promilės. Iš viso nustatyta per 30 greičio viršytojų, greičiai pakankamai nemaži, penki ar šeši vairuotojai viršijo greitį daugiau nei 50 kilometrų per valandą, jie atsisveikins su vairuotojų pažymėjimais“, – pasakojo J. Davidonis.

Tikrinant, kaip sunkiasvorių automobilių vairuotojai laikosi darbo ir poilsio režimo, ar neveža kontrabandos, tai pat tikrinant vilkikų krovinių dokumentus, 13.20 val. duomenimis užfiksuoti 6 pažeidimai. Iš viso sustabdyta apie 20 vilkikų, kontrabandos neaptikta.

Tarnybų reidas bus tęsiamas iki 15 valandos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS