Reidas Vilniuje: pareigūnai jau buvo patikėję kalėdiniu stebuklu | KaunoDiena.lt

REIDAS VILNIUJE: PAREIGŪNAI JAU BUVO PATIKĖJĘ KALĖDINIU STEBUKLU

  • 0

Rytą po pirmosios Kalėdų dienos policija Vilniuje surengė reidą ir tikrino vairuotojų blaivumą.

Nuo ankstaus ryto policijos pareigūnai tikrino netoli Geležinkelio stoties Drujos gatve važiuojančius automobilius.

Kaip praneša LNK, iš pradžių vairuotojams reikėjo pūsti į nuotolinį matuoklį, šis prietaisas reaguoja į visus alkoholio garus, todėl dažnai aptinka ir langų ploviklio kvapą.

Nuotoliniam matuokliui užfiksavus alkoholį, vairuotojai tikrinami alkotesteriu, kuris rodo tikslią alkoholio koncentraciją.

Daugeliui alkotesteris rodė nulius. 

Kai kurie vairuotojai tikino, kad tokios akcijos reikalingos. „Labai gerai, prevencijos reikia. Mieste vakar vakare, apie 23 valandą, matėsi daug lakūnų. Tai kosmosas. Atstumų nesilaiko, rikiuojasi be posūkių – nieko gero“, – teigė vienas kalbintų vairuotojų.

Pareigūnai pastebi, kad neblaivių vairuotojų padaugėja per šventes. „Ilgieji savaitgaliai, tokie šventiniai periodai, ne visi žmonės moka teisingai linksmintis ir visokių atvejų pasitaiko, kai neblaivūs sėda ir važiuoja. Nors ši diena parodė, kad žmonės alkoholį vartoja atsakingai. Patikrinome daugiau nei 50 transporto priemonių ir nustatėme vieną neblaivų vairuotoją. Tokie rezultatai džiugina. Jau patikėjome tuo kalėdiniu stebuklu, kad nebus nė vieno. Deja, vienas įkliuvo“, – sakė Kelių policijos tarnybos vyriausiasis specialistas Jonas Davidonis. 

Vienintelis per reidą įkliuvęs neblaivus vairuotojas tikino, kad išgėrė dvi skardines alaus. Į alkoholio matuoklį jis du kartus įpūtė daugiau nei promilę.  

Nemažai neblaivių vairuotojų sustabdyta per Kalėdas. Vilniuje trys vairuotojai įpūtė daugiau nei 1,5 promilės. Antirekordininkas sustabdytas A. Kojelavičiaus gatvėje. 44-erių vyras vairavo „Opel Astra“ markės automobilį, nors vairuotojo pažymėjimą jau buvo praradęs. Jis pripūtė daugiau nei tris promiles. Policija praneša, kad iš viso šalyje sulaikyta dvi dešimtys vairuotojų, kuriems už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio, gresia baudžiamoji atsakomybė. 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS