Prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl įtarto teisėjo A. Kaminsko piktnaudžiavimo | KaunoDiena.lt

PROKURATŪRA NUTRAUKĖ IKITEISMINĮ TYRIMĄ DĖL ĮTARTO TEISĖJO A. KAMINSKO PIKTNAUDŽIAVIMO

  • 3

Generalinė prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl galimo Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjo Arūno Kaminsko piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, penktadienį pranešė prokuratūra.

„Prokuroro vertinimu, tyrimo metu nebuvo surinkta pakankamai duomenų, kurie leistų pagrįsti įtariamojo kaltę dėl nurodytos nusikalstamos veikos padarymo“, – rašoma pranešime.

Vadovaujantis pirminiais Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis, buvo įtariama, kad Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjas A. Kaminskas, vykdydamas neteisėtą susitarimą su Vilniuje veikiančiu advokatu Drąsučiu Zagrecku, buvo įsipareigojęs ir galimai bandė neteisėtai paveikti tris kitus šio teismo teisėjus, kad jie priimtų keturių suinteresuotų asmenų pageidaujamus teismo sprendimus, tačiau po tam tikro laiko, nepavykus pasiekti aptarto rezultato, apie tai informavo minimą advokatą.

Įvertinęs ikiteisminį tyrimo metu surinktų duomenų visumą, Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras penktadienį priėmė sprendimą šį ikiteisminį tyrimą nutraukti.

Ikiteisminio tyrimo metu teisėjo įgaliojimai buvo sustabdyti.

Šis ikiteisminis tyrimas pernai gruodį buvo atskirtas iš 2019 metų vasarį pradėto didelės apimties Specialiųjų tyrimų tarnybos atliekamo ikiteisminio tyrimo, susijusio su aukšto rango teisėjų, advokatų ir kitų asmenų galimai padarytomis korupcinio pobūdžio nusikalstamomis veikomis.

Iš viso teisminiam nagrinėjimui jau yra perduota keturiolika nuo šio ikiteisminio tyrimo atskirtų baudžiamųjų bylų. Šeši asmenys yra pripažinti kaltais, jiems skirtos įvairaus dydžio baudos. Septynios baudžiamosios bylos šiuo metu nagrinėjamos teismuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kol sios gaujos smogikai nebus

Sodinami,tol turesim banditizma,korupcija,ir neramu gyvenima...

kluika

iš veiduko tikras banditas.

karamba

kurgi ne, teisėjai nepajudinami kaip Egipto piramidė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS