Prokuratūra nutraukė tyrimą dėl elektros iškrovos mirtinai sužaloto mediko | KaunoDiena.lt

PROKURATŪRA NUTRAUKĖ TYRIMĄ DĖL ELEKTROS IŠKROVOS MIRTINAI SUŽALOTO MEDIKO

  • 1

Vilniaus apygardos prokuroras nusprendė nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl Naujosios Vilnios geležinkelio stoties teritorijoje užpernai įvykusios nelaimės, kurios metu buvo mirtinai sužalotas greitosios pagalbos darbuotojas, nukentėjo paauglys bei policijos pareigūnas, penktadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Tyrimas nutrauktas konstatavus, kad nebuvo padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių, o įvykio aplinkybės įvertintos kaip nelaimingas atsitikimas.

Prokuratūra konstatavo, kad nelaimingo įvykio priežastimi buvo paties nukentėjusio paauglio galimai neteisėti veiksmai – vaikščiojimas geležinkelio keliais, buvimas pavojingojoje geležinkelio zonoje.

„Nepilnametis pateko į iš dalies aptvertą teritoriją, į kurią nėra patogu patekti, matė draudžiamuosius ženklus, tačiau nusprendė užlipti ant cisternos ir ten praleisti laiką arti kabant elektros laidams. Toks jaunuolio elgesys vertintinas kaip neatsakingas bei pavojingas“, – teigiama prokuratūros pranešime.

Tuo metu greitosios medicinos pagalbos darbuotojas, tyrimo duomenimis, atvykęs į įvykio vietą ir skubėdamas suteikti pagalbą nukentėjusiajam, pažeidė pirmosios pagalbos teikimo tvarką, užtikrinančią pačių medikų saugumą.

Medicinos personalas pagal savo kompetenciją neturėjo eiti į nesaugią teritoriją, privalėjo laukti, kol nukentėjęs nepilnametis bus nukeltas nuo cisternos.

„Nesilaikydamas saugumo reikalavimų, greitosios medicinos pagalbos vairuotojas už savo veiksmus prisiėmė visišką atsakomybę bei galimą riziką. Tyrimo metu nebuvo gauta objektyvių duomenų, kad jo atžvilgiu galėjo būti padaryta nusikalstama veika“, – nurodė prokuratūra.

Policijos pareigūno patirti sužalojimai taip pat įvertinti kaip nelaimingas atsitikimas, tyrimo duomenimis, niekas iš specialiųjų tarnybų darbuotojų, buvusių įvykio vietoje, nesiekė tyčia sužaloti pareigūno.

Tyrimo duomenimis, 2022 metų lapkritį Naujosios Vilnios geležinkelio stoties teritorijoje 2005 metais gimęs jaunuolis, užlipęs ant traukinio cisternos, prisilietė prie aukštos įtampos laido ir patyrė elektros iškrovą, užsidegė paauglio drabužiai.

Į įvykio vietą atvykęs greitosios medicinos pagalbos vairuotojas, skubėdamas suteikti nukentėjusiajam pagalbą, tačiau neįsitikinęs, kad tai daryti saugu, užlipo ant cisternos, taip pat patyrė elektros iškrovą, nuo kurios užsidegė drabužiai.

Netekęs sąmonės, jis nukrito nuo vagono, o po kelių dienų vienoje Vilniaus ligoninėje nuo patirtų sužalojimų mirė.

Įvykio metu nukentėjo ir policijos pareigūnas, patyręs rankos nudegimus.

Vilniaus apygardos prokuroro nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą gali būti skundžiamas aukštesniajam prokurorui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai kaip suprantu

dabar zuvusio mediko seima ir nukentejes policininkas privales atsakyt uz valstybes turto sunaikinima ir sugadinima...ir prie to pacio dar atlygin nuostolius gelezinkeliam... nieko asmenisko - gerove

SUSIJUSIOS NAUJIENOS