Prokuratūra prašo įkalinti Vilniaus centre vairavusį neblaivų vyrą | KaunoDiena.lt

PROKURATŪRA PRAŠO ĮKALINTI VILNIAUS CENTRE VAIRAVUSĮ NEBLAIVŲ VYRĄ

Vilniaus apylinkės prokuratūra siūlo pusantrų metų įkalinti vairuotoją, kuris Vilniaus centre neblaivus vairavo automobilį ir atsitrenkė į betoninį vazoną bei medį.

Teisme penktadienį paaiškėjo, kad anksčiau septynis kartus teistas vyras nusikaltimą padarė bausmės už kitą nusikaltimą atidėjimo metu.  

Prokurorė Agnė Stankevičiūtė už vairavimą neblaiviam (nustatytas 1,73 promilės girtumas) 27 metų Albertui Borisevičiui siūlė skirti 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Kadangi jis kaltas prisipažino, už šį nusikaltimą bausmę siūloma sumažinti iki pusės metų. Subendrinus su bausme už kitą nusikaltimą, galutinė prokurorės siūloma bausmė – laisvės atėmimas 1 metams ir 6 mėnesiams. 

Valstybės kaltintoja taip pat siūlo konfiskuoti vairuotojo BMW ir uždrausti jam vairuoti trejus metus. Policijos naudai ji prašo priteisti automobilio nuvežimo ir saugojimo išlaidas.

Prokurorės siūloma bausmė sukrėtė kaltinamąjį.

„Daugiau taip tikrai nedarysiu, nenoriu į kalėjimą, ir močiutę, ir senelį prižiūriu, tikrai nenoriu į kalėjimą. Atsiprašau“, – labai susijaudinęs kalbėjo A. Borisevičius.

Jis teisme kelis kartus kartojo, kad visiškai pripažįsta savo kaltę ir labai gailisi.

Šiemet balandžio 10 dieną apie 18 val. Vilniuje, Gedimino prospekte, pačiame Vilniaus centre, vairuotojas nesuvaldė automobilio BMW, nuvažiavo nuo kelio važiuojamosios dalies, atsitrenkė į betoninį gėlių vazoną ir medį, esančius netoli restorano „McDonald's“ . Jis iš įvykio vietos pasišalino, tačiau netoliese buvo sulaikytas policijos pareigūnų.

Prokuratūra sako, kad nustatyti įtariamąjį ir jį nedelsiant sulaikyti padėjo neabejingi piliečiai, greitai reagavę pranešimais Bendrajam pagalbos centrui bei teikę paaiškinimus į įvykio vietą atvykusiems pareigūnams.

A. Borisevičius teismui pasakojo, kad tądien susipyko su savo sugyventine ir pas draugus gėrė sidrą bei alų. Prieš dvi savaites įsigyta mašina buvo palikta Rygos gatvėje, jos pasiimti jis vyko taksi.

Pasiėmęs mašiną su teta važiavo link centro.

„Aš važiavau, norėjau stabdyti, stabdžiai prapuolė, priekyje mašina, arba į mašiną arba į gėlių vazoną galėjau trenktis. Pasukau į dešinę, į gėlių vazoną. Aš pradėjau skambinti, kaip mano mašiną nuvilktų. Pradėjo žmonės mane fotografuoti. Sireną išgirdau, policija atvyko, aš bėgti nesiruošiau. Ėjau link policijos, pribėgo ir mane sulaikė. Aš labai gailiuosi, jeigu vaikai, ar žmonės, pasekmės būtų nekokios“, – teismui sakė A. Borisevičius. 

Prokurorė A. Stankevičiūtė sakė, kad pareigūnams teko vytis neblaivų vairuotoją.

„Aš buvau prie kiosko, iš mašinos pradėjo tekėti, man atrodė, kad avarijos nepadariau. Teta ėmė sakyti, kad ji vairavo, aš sakiau, kad aš vairavau. Aš norėjau tik toliau pastatyti mašiną, dūmai ėjo, tekėjo tepalas“, – tvirtino A. Borisevičius.

Žiniasklaida skelbė, kad avariją priešais Vyriausybės langus matė premjero Sauliaus Skvernelio patarėjas viešųjų ryšių klausimais Tomas Beržinskas, jis su draugu tuo metu kaip tik buvo greta.

Pasak T. Beržinsko, automobilis BMW rėžėsi į gėlių klombą, stovinčią ant šaligatvio Gedimino prospekte, tuomet lėtai atvažiavo iki Vilniaus gatvės ir čia sustojo. Jo draugas puolė skambinti į policiją.

Kaltinamojo advokatė Aušra Saulėnienė sakė, kad prokurorės siūloma bausmė vairuotojui yra per didelė ir neadekvati, nes jis prisipažino, gailisi, todėl tokia bausmė neatitinka įstatymo tikslų.

„Bauda arba areštas atitiktų. Jis niekam žalos nepadarė. Avarija ne dėl to, kad neblaivus, o kad neveikė stabdžiai“, – sakė advokatė.

Nuosprendis šioje byloje bus skelbiamas po savaitės – birželio 22 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Iškart matyt kad ne iš 'nusipelniusių' kastos, tiems išvis nieko nebūna.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS