Prokuratūra: per sprogimą Molėtų rajone sužaloto jaunuolio būklė išlieka sunki | KaunoDiena.lt

PROKURATŪRA: PER SPROGIMĄ MOLĖTŲ RAJONE SUŽALOTO JAUNUOLIO BŪKLĖ IŠLIEKA SUNKI

Per sprogimą praeitą penktadienį Molėtų rajone sužaloto 19-mečio jaunuolio būklė išlieka sunki, jo pareigūnams apklausti nepavyko. Tuo metu dviejų žuvusiųjų tapatybes dar tiria ekspertai.

Kaip skelbta, per sprogimą Molėtų rajone, Arnionių I kaime, Užprūdės gatvėje, rugpjūčio 4-osios pavakarę žuvo du vyrai, dar vienas sunkios būklės paguldytas į ligoninę.

„Ligoninėje gydomo nukentėjusiojo – 2004 metais gimusio vyro (Švenčionių rajono gyventojo) iki šios dienos apklausti nepavyko dėl sunkios sveikatos būklės“, – BNS informavo prokuratūra.

Pareigūnai dar nėra gavę specialistų išvados dėl žuvusiųjų DNR tyrimų, todėl informacija apie žuvusiųjų tapatybę kol kas neskelbiama. Sprogimas stipriai sužalojo žuvusiųjų kūnus.

Manoma, kad nelaimė susijusi su metalo ieškojimu – pirminiais policijos duomenimis, vyrai iš Pabradės poligono kartu su surinktu metalu vežėsi, kaip manoma, poligone rastų sprogmenų.

Iš pradžių buvo manyta, kad sprogo automobilis „Fiat Lion“, tačiau vėliau buvo iškelta versija, kad sprogimas įvyko vyrams esant šalia automobilio, galbūt juos kraunant. Vietos gyventojai girdėjo didelį sprogimą ir vyrų riksmus.

Įvykio vietoje dirbo specialiosios tarnybos, Lietuvos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai. Policija informavo, kad vėliau tame pačiame kaime išminuotojai rado ir paėmė kulkosvaidžio šovinių diską, artilerijos mokomąjį sviedinį be sprogstamosios medžiagos bei du šautuvo vamzdžius.

Įvykio vietoje rasti daiktai perduoti specialistų vertinimui, kurie ir nustatys, koks medžiagų kiekis sprogo ir kokios jos.

„Įvykio vietoje rasti daiktai perduoti specialistų vertinimui, kurie ir nustatys, koks medžiagų kiekis sprogo ir kokios jos“, – teigia prokuratūra.

Prokuratūra BNS informavo, kad ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl neteisėto disponavimo ginklais, šaudmenimis, didelės sprogstamosios galios sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis ir neatsargaus gyvybės atėmimo dviem ar daugiau žmonių.

Tai ne pirma nelaimė Lietuvoje, kai poligonuose rasti sprogmenys mirtinai sužaloja žmones.

2005-ųjų rugsėjį Švenčionių rajone, Pabradėje, per sprogimą žuvo vyriškis, sprogmuo nutraukė abi jo rankas ir kojas. Manoma, kad 49 metų  pabradiškis pragyvenimui užsidirbdavo rinkdamas metalą ir pristatydamas jį į supirktuves, dažnai lankydavosi centriniame Pabradės poligone.

Tuomet sprogimas nugriaudėjo, kai jis rastą daiktą išrinkinėjo savo namuose.

Tų pačių metų gegužę Jonavos rajone veikiančiame Gaižiūnų kariniame poligone žuvo Ruklos gyventojas, o jo 7 metų sūnus buvo sunkiai sužeistas. Berniuko gyvybę kariams bei medikams pavyko išgelbėti. Tuo metu tėvo kūnas buvo sudraskytas į gabalus. Manoma, kad Ruklos gyventojas žuvo ardydamas artilerijos sviedinį.

1994 metais prie Rūdninkų poligono sprogus artilerijos sviediniui, sužalotas vienas žmogus. 1996 metais Ruklos poligone sprogus minosvaidžio minai žuvo paauglys, kitas buvo sužalotas.

2002-aisiais Vilkaviškio rajone ardydamas artilerijos sviedinį vienas jaunuolis žuvo, dar du buvo sužeisti.

2014-ųjų pavasarį Kelmės rajone, miške leidžiant iš beržo sulą, nugriaudėjo sprogimas, jis nusinešė vyro gyvybę ir sunkiai traumavo jo dukrą. Sprogo nuo Antrojo pasaulinio karo likęs sprogmuo, kurį, radę laukuose, prie palaukėje esančio beržo, kaip manoma, nutempė vietos gyventojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS