Prorusiškam aktyvistui L. Ragelskiui dėl elgesio Vasario 16-ąją – administracinė byla | KaunoDiena.lt

PRORUSIŠKAM AKTYVISTUI L. RAGELSKIUI DĖL ELGESIO VASARIO 16-ĄJĄ – ADMINISTRACINĖ BYLA

Vilniaus apskrities policija atlieka administracinio nusižengimo teiseną dėl prorusiško aktyvisto Lauryno Ragelskio elgesio per Vasario 16-osios renginius Vilniuje.

„Buvo gautas pranešimas, kad asmuo kimba prie praeivių ir keikiasi, pradėta administracinio nusižengimo teisena dėl viešosios tvarkos pažeidimo“, – BNS sakė policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Teisena atliekama pagal Administracinių nusižengimo kodekso 481 straipsnį, numatantį atsakomybę už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą.

Necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių, kiti tyčiniai veiksmai, kuriais siekiama pažeisti viešąją tvarką ir žmonių rimtį, užtraukia baudą nuo 30 iki 140 eurų.

Buvo gautas pranešimas, kad asmuo kimba prie praeivių ir keikiasi.

Iš pradžių L. Ragelskis buvo pastebėtas Vasario 16-ąją, po pirmojo Vytauto Landsbergio, pirmojo po 1990 metų atkurtos nepriklausomos Lietuvos vadovo, kalbos Signatarų namų balkone, susirinkusiųjų minioje.

Pasak policijos, tarp L. Ragelskio ir kelių kitų asmenų buvo kilęs žodinis konfliktas.

Vakare L. Ragelskis vėl įkliuvo pareigūnams, nes minėjimo dalyviai skundėsi, kad vyriškis juos keikė ir įžeidinėjo.

Vilniaus miesto apylinkės teismas nagrinėja kitą šio vilniečio bylą, kurioje jis kaltinamas savo viešuose pasisakymuose niekinęs žydus ir baltarusius, niekinančius vaizdo įrašus įkėlęs į interneto vaizdo kanalą, taip pat į šiukšlių maišą buvo sukrovęs prie Baltarusijos ambasados Vilniuje pastatytus nuo Minsko režimo žuvusių aktyvistų portretus.

Byloje apklausiami liudytojai, kaltinamasis kaltės nepripažįsta ir parodymus žada duoti vėliau.

L. Ragelskis anksčiau yra minėtas Valstybės saugumo departamento viešai skelbtame grėsmių nacionaliniam saugumui vertinime. Žvalgybos teigimu, šis asmuo „kuruoja antivakarietiškų ir prorusiškų straipsnių“ iš įvairių interneto tinklapių platformą lietuvių kalba – ldiena.lt.

Teismui kaltinamasis sakė užsiimantis individualia veikla, eina sostinės daugiabučio namo bendrijos pirmininko pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (41)

prolietuviškasis nacionalistas

O prolenkiškam aktyvistui linkievičiui ir kitoems įjį panašiems kada kels bylą?

to kaunietis

Antivalstybininkų antilaidų nežiūrime,žemas lygis.

beraštė Onutė-Onius

LaurInai, jin, apnuodIta, tYkėt, ...nemoka net Lietuva parašyti,kalba apie knygas,o nėra nė vienos knygos perskaitęs, ten ji serga šizofrenija galimai,nes degina,sako,knygas jam-jai kažkas...artimieji,gydykit, ar teturi tik 18 centų tam?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS