Reidas Vilniaus apylinkėse: įkliuvo dešimt girtų vairuotojų, vieną pareigūnams teko vytis | KaunoDiena.lt

REIDAS VILNIAUS APYLINKĖSE: ĮKLIUVO DEŠIMT GIRTŲ VAIRUOTOJŲ, VIENĄ PAREIGŪNAMS TEKO VYTIS

  • 2

Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai, spalio 1-osios vakare surengę reidą Vilniaus apylinkėse, iš viso išaiškino 20 Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų.

Tikrinant vairuotojų blaivumą, jau per pirmąsias reido valandas buvo nustatyti 6 neblaivūs vairuotojai, vairavę lengvuosius automobilius, sakoma Lietuvos kelių policijos tarnybos pranešime.

Iš viso policinės priemonės metu nustatyta 10 transporto priemonių vairuotojų, kuriems buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis (nuo 0,45 iki 1,30 promilės). Vienas iš jų, 37 metų neblaivus (0,49 promilės) vairuotojas, 20 vietų autobusiuku „Mercedes-Benz“ vežė žmones, nors autobusų vairuotojai privalo būti absoliučiai blaivūs.

Vieną vairuotoją pareigūnams teko vytis, nes pareigūnai pastebėjo, kad neprivažiavus reido vietos automobilis „Peugeot 307“ staiga apsisuko, kirsdamas dvigubą ištisinę liniją ir dideliu greičiu nuvažiavo tolyn. Policijos pareigūnai nedelsiant pasivijo ir sustabdė šį automobilį. Vairuotojai teko grįžti į reido vietą. Greitai paaiškėjo, kodėl 22 metų vairuotoja taip pasielgė, nes vos prieš dieną ji jau buvo „įkliuvusi“ policijos pareigūnams vairuodama neblaivi (0,84 promilės), todėl iki administracinės bylos nagrinėjimo jai sustabdyta teisė vairuoti.

„Įkliuvo“ dar penki asmenys, vairavę lengvuosius automobilius, tačiau neturintys teisės vairuoti. Vienam jų ji jau atimta, be to, šis 32 metų vyras, vairavęs „Volkswagen Golf“, dar buvo ir neblaivus, jam nustatytas 0,67 promilės neblaivumas, todėl šiam vairuotojui teko atsisveikinti su savo automobiliu, jis buvo išvežtas į automobilių saugojimo aikštelę.

Tiesioginio pabendravimo su policijos pareigūnais nepavyko išvengti vienam elektrinio paspirtuko vairuotojui, kuriam kelyje buvo sudėtinga važiuoti tiesia trajektorija. Po pareigūnų patikrinimo šiam asmeniui, 33 metų vyriškiui, kelionę teko tęsti pėsčiomis, nes alkoholio kiekio matuokliu buvo nustatytas 0,55 promilės neblaivumas.

Patikrinimų metu 14 transporto priemonių vairuotojų neviršijo leistinos 0,4 promilės ribos.

Per šį reidą patikrinta apie 500 transporto priemonių vairuotojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

v'Ryga \\\\\.../////

irgi geras durnius,neprastesnis už Dulkę.

Juozas

Kažkada Veryga aiškino, kad didžiausia vairuotojų bėda- degalinėse parduodamas alkoholis. Jei jo neliks, neliks ir girtų kelyje. Jo neliko jau seniai, bet girtų prie vairo nemažėja, gal net atvirkščiai. Tai gal ponas Veryga bent atsiprašytų? O gal policija efektyviau gaudo? Bet bent jau man tikrai retai tenka papūsti, mielai tą daryčiau ir dažniau, kad tik saugiau būtų kelyje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS